[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„O dorință sinceră, România liberă!”

      10 martie 2019. Așa cum ne-au obișnuit, data de 10 a fiecărei luni devine zi de protest a Mișcării Diaspora Unită. De data aceasta „l-am făcut la Terni din respect pentru colegii de acolo care au venit mereu la Roma” ne-a spus Gigi Totan, unul dintre membrii activi ai grupului. Mai mulți tineri s-au adunat în centrul orașului scandând lozinci de susținere a Justiției românești, împotriva corupției și pentru o Românie liberă de tâlhari și politicieni penali.

      Unii au rămas la Roma să strângă semnături pentru candidatul independent la europarlamentare, George Simion, unii în Spania la Castellon (sâmbătă) și Madrid (duminică), la evenimente organizate de Diaspora Europeană, unde a avut loc întâlnirea românilor din comunitățile respective cu George Simion.

       Mulți români din oraș s-au alăturat pentru a semna, alții pentru a scanda alături de grupul Mișcării… O comunitatea, cea românească din terni, care a răspuns activ, demonstrând interes pentru problemele românești din țară.

      Se schimbă tot mai mult structura românească din diaspora, tot mai mulți tineri devenind activi, vocali, implicați civic în dorința de a schimba ceva în societatea amorțită din România. De ce? Pentru că le pasă și pentru că-i doare, pentru că nu pot sta indiferenți la situația dezastruoasă a țării, care merge oricum în direcția greșită.

Lasă un răspuns