[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

O echipă de români a ridicat o imensă structură în UK pentru lansarea celei mai mari nave de croazieră MSC, „Bellissima”

Linia de croazieră MSC a lansat la apă sâmbătă, 2 martie, în portul Southampton, cea mai nouă navă a sa, „Bellissima” .

„Bellissima” are un tonaj de 171.598 GRT (tonajul brut al registrelor), a fost construită la șantierele Chantiers de l’Atlantique din St Nazaire, Franța și este cea mai mare navă a companiei, având o capacitate 5700 de pasageri și un cost de 750 de milioane de euro. Nava este concepută pentru a găzdui spectacolele Cirque du Soleil realizate exclusiv pentru ea. Întregul tavan al promenadei interioare este acoperit de un ecran LED urias de 480mp dar are 20 de baruri, 10 restaurante și un parc acvatic.

      Imensa navă a fost trasă la chei și  a rămas timp de 3 zile, maestuozitatea sa de 315 m lungime fiind admirată de departe.

Foto: Toma Romulus Sinca

     La ceremonia inaugurării au participat 5000 de oaspeți din 50 de țări, la eveniment fiind prezente două și mari personalități italiene, Andrea Bocelli și Sofia Loren. Aceasta nu ar fi putut avea loc fără contribuția de excepție a unei echipe de profesioniști români venită de la Roma pentru a amenaja imensul spațiu: un cort de 140 m lungime și 80 m lățime pentru a primi pe toți invitații. Și nu numai. Sala imensă de concert, ridicată pe cheiul portului Southampton, cu tot ceeea ce a însemnat logistica ei, (sunetul a fost realizat de o firmă din Milano), a avut și 3 culuoare la fel de mari care făceau accesul de la cort spre punte fiind montate în 9 zile de muncă asiduă, bine programată, de către cei 12 români conduși de nemțeanul Ion Apetrei.

 

      De fapt, tocmai când scriem, echipa românilor se deplasează în UK pentru a demonta structura realizată și folosită pentru eveniment. 

foto: Toma Romulus Sinca

        Zilele viitoare vă vom oferi un material mai amplu despre omul Apetrei și societatea pe care o are de câțiva ani la Roma.

Cristi Merchea

Lasă un răspuns