[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

O focşăneancă artistă pop la Roma

 

        image (2)   Românca IaMalina compune muzică în culori, pentru italieni

 

După mai mulți ani de muncă, o tânără de 31 de ani din Focșani a reușit să își lanseze singură propriul album muzical. Se numește Alina Chelaru, este româncă, dar de 10 ani trăiește la Roma. Și-a  ca ales ca nume de scenă să-și spună IaMalina. Albumul ei a fost lansat în incinta celebrului Teatru „Quirino” din Roma, în prezența a aproape 1000 de fani, în mare parte italieni, pe care și i-a făcut deja tânăra focșăneancă.

 Pentru a merge înainte, pentru a rupe niște bariere, cineva trebuie să facă un prim pas

image (4)A ajuns în Italia datorită faptului că părinții ei muncesc deja aici de ceva timp. Visul ei rămâne, în continuare, construirea unei cariere muzicale în SUA. Alina a studiat pianul la Școala de Muzică din Focșani, orașul său natal, la îndemnul tatălui ei. Atunci și-a dat seama  că viitorul ei este pe scenă, cântând în fața publicului. Dar tot atunci a descoperit că îi plăcea să și compună, „să improvizeze, să pună în practică ideile”ei, „de a crea ceva” al ei. Astfel, Alina cântă, scrie versuri și compune muzică. Toată munca sa de până acum este strânsă în primul album „Alina”. „Toate sunt creațiile mele din suferință, dragoste, prietenie, zi ploioasă, inspirații diferite” explică Alina. Din cele 15 piese muzicale doar una este în limba italiană și o alta în limba română. Chiar dacă în Italia nu se vorbește prea mult limba engleză, Alina a avut curajul să lanseze pe piață un album în această limbă.
„Pentru a merge înainte, pentru a rupe niște bariere, cineva trebuie să facă un prim pas și mă văd chiar și ca o pionieră cu acest eveniment pe care l-am creat. Există totdeauna prima oară” spune tânăra care consideră că „Italia este o țară foarte frumoasă, foarte deschisă din multe puncte de vedere , dar ar trebui să își deschidă orizonturile mult mai mult din perspectiva muzicală și să studieze puțină engleză. Acesta este și sfatul meu. Dar eu sper ca prin prin muzica pe care o voi transmite să se nască oarecum dorința de a asculta și altfel de muzică, nu numai cea cântată ìn limba italiană”. Când vorbește despre muzica ei, Alina spune: „”Are mai multe culori muzica mea. La fel ca și caracterul meu. Nu există un singur cuvânt care să caracterizeze un stil muzical. Se pornește de la un pop clasic și de acolo sunt multe ramificații: jazz, soul, un pic de rock. Dacă ar fi un cuvânt care ar caracteriza acest album și muzica mea cred că este: „emoție” pentru că asta și vreau să transmit”.

Ioana Zafira