[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

O italiancă a predat portofelul pierdut de un român

11256219_851729421574495_1110822218_o
Nicolae Mardare fericit de gasirea portmoneului

Toma Romulus Șinca, un român rezident la Marino, la câțiva kilometri de Roma, se întâlnește acum două săptămâni cu Nicolae Mardare,  un prieten de-al său mai vechi. Acesta i se plânge că a pierdut portmoneul cu documente și cu 250 de euro în timp ce călătorea pe un tren regional.

Discuția se transformă în glumă, Toma cunoscându-și bine amicul și știindu-l fără prea mulți bani. Nimic de făcut, omul era supărat pentru pierderea documentelor mai mult decît pentru orice.

Astăzi, pe Romeo l-au chemat carabinierii de la unitatea din Marino. (Romeo e un fel de primar neîncoronat al comunității românești de aici, dincolo de asociația „Antica Dacia” pe care o conduce, cunoscut de toți conaționalii și apelat pentru orice problemă. E un punct de referință, și autoritățile i se adresează la rândul lor deseori).

servicii geta procuri

În fine, astăzi carabinierii l-au chemat să-i înmâneze portmoneul lui Nicolae, găsit în aceeași zi a pierderii sale de către Adriana Duric, o italiancă ce călătorea în aceeași zi cu același tren și care, odată coborâtă în stație, a mers la carabinieri și l-a declarat. Cu tot ce avea în el.

Un gest deosebit pentru care Nicolae Mardare mulțumește din suflet pe această cale.

C.M.