[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

O lume minunată – spectacol al copiilor români din Monte Compatri

     Ce să spun, a fost superb!

       Așa începe profesorul de Limbă Cultură și Civilizație, Valentina Popa, când o întrebăm despre evenimentul de care a avut loc duminica, 10 martie, în Parohia Monte Compatri , Roma.

       Copii români de vârste diferite, de la cei mai mici, de 4 ani și până la cei de 12 ani,  au reușit, „doar după 5 lecții” (așa cum se mândrește Valentina) să încânte părinții și publicul cu un moment artistic de excepție dedicat Zilei de 8 Martie.

       O oră și jumătate de recital, cântece, poezii, gimnastică artistică și ritmică pe muzica lui Chopin, interpretări la clarinet, chitară, la pian… Pe toate le-au făcut cei 30 de copii ai cursuluide limbă și literatură română pe care îl conduce Valentina. O lume minunată în care cei mici au reușit să-i transpună pe cei mari, găzduiți de în biserica românească din Monte Compatri. „Preotul Cristian Țuțuroi ne ajută cu spațiul și organizarea, copiii cu implicarea, părinții find foarte receptivi” spune profesoara Valentina Popa obosită dar fericită.  
           Nu este ușor însă rezultatele muncii sunt bucuria și satisfacția că cei mici au învățat ceva, că participă și transmit și altor copii dragostea pentru frumos. Iar la Monte Compatri copiii români au arătat că vor, pot și că, departe de țara părinților lor, se străduiesc să fie copii români.

 

Lasă un răspuns