Un burger vegan delicios ce va înlocui, cu succes, atât la gust, cât și la textură, burgerii din carne roșie. Această rețetă este creația Mădălinei Rascarache, o blogeriță de succes din Piatra Neamț căreia îi place să îmbine savoarea bucatelor din farfurie cu un stil de viață sănatos.
Cu siguranță ai auzit măcar o dată cât de talentate sunt moldovencele la capitolul gastronomie, deși se spune despre ele că nu sunt chiar gospodinele perfecte, nimeni nu poate contesta că o mancare făcută de o moldoveancă este o adevărată încântare culinară.
Ingrediente
Chifteaua de burger
- 400 gr. năut fiert foarte bine (pentru rapiditate se poate folosi și o conservă, dacă aveți încredere în sursă)
- jumătate de sfecla roșie
- 1 andivă mică
- sucul de la jumătate de lămâie
- 100 gr. făina de susan
- 50 gr făina de in (cand spun făina, eu ma refer la seminte date prin râșnița de cafea,mi-o prepar așa pentru că este mai ieftină, mai sigură și îmi fac fix cât îmi doresc în acel moment)
- 6 linguri de fulgi de ovăz
- 3 caței de usturoi
- 1 legătură ceapă verde/ o ceapă roșie mică
- 1 legătură de patrunjel
- câteva fire de coriandru proaspăt/ 1 linguriță de boabe de coriandru
- 1 lingură cimbru uscat
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 5 linguri de drojdie inactiva
- 50 ml ulei de masline
- sare si piper (dupa gust)
Cu ce îl montăm ?
- 1 chiflă (de preferabil cu maia, făina integrală, dacă vreți să faceți burgerul și mai sănătos)
- 3 linguri de hummus cu tahini
- 1 roșie
- 1 castravete mic
- 1 frunză de salată
- câteva fâșiuțe de andivă marinată în lămâie în prealabil
- câteva frunze de busuioc proaspăt (optional)
- câteva frunze de rucola
- 1 feliuță de tofu
Citiți continuarea aici: http://thesmartcuisine.com/cel-mai-delicios-beef-burger-vegan/
Roxana Mihaela Tache