[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

O nouă directivă europeană te poate lăsa fără permisul de conducere

O nouă directivă europeană ce va fi implementată în România până la sfârșitul anului 2015 nu mai permite eliberarea sau reînnoirea carnetului auto pentru cetățenii care au apnee.

somn la volan

Statele membre europene trebuie să adopte și să publice până la 31 decembrie 2015 cel târziu, actele cu putere de lege și actele administrative necesare pentru a se conforma cu Directiva 2014/85/UE a Comisiei din 1 iulie 2014 de modificare a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind permisele de conducere.

Nu se va mai elibera sau reînnoi permisul de conducere auto candidaților sau conducătorilor fără obținerea unui aviz autorizat care să ateste dacă suferă de sindrom de apnee moderată sau severă în somn de tip obstructiv.

Candidații sau conducătorii auto pentru care există suspiciuni de sindrom de apnee moderată sau severă în somn de tip obstructiv se vor supune unei consultații medicale, pentru obținerea unui aviz autorizat, înainte de eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere.

Permisele de conducere vor putea fi eliberate candidaților sau conducătorilor auto care prezintă sindrom de apnee moderată sau severă în somn de tip obstructiv și care dovedesc că își controlează afecțiunea în mod corespunzător, că respectă un tratament adecvat și că prezintă îmbunătățiri în ceea ce privește somnolența, dacă este cazul, fapt confirmat de un aviz medical autorizat, se precizează în Directiva CE 2014/85/UE.

servicii geta procuri

Sindromul de apnee moderată în somn de tip obstructiv se referă la existența a 15 – 29 episoade de apnee şi hipoapnee pe oră.

Sindromul de apnee severă în somn de tip obstructiv se referă la existența a cel puțin 30 de episoade de acest fel într-o oră, ambele fiind asociate cu somnolență diurnă excesivă.

 

Sursa: www.onlinereport.ro