[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

O pizzerie din Rimini nu mai vinde pizza de când a angajat un african

„De când am angajat un băiat african nimeni nu mai cumpără pizzele mele” se plânge proprietarul unei pizzerii din Montescudo, provincia Rimini, potrivit cotidianului repubblica.it

Dezamăgit peste măsură, Riccardo Lanzafame, proprietarul pizzeriei „Locanda Malatesta” din Montescudo, în provincia Rimini, povestește urâta sa aventură și situație în care se află de cânt și-a „permis” să angajeze în bucătărie pe Masamba, un băiat de culoare. „Sunt boicotat, povestește Riccardo: sună să comande pizze la domiciliu dar nu vine nimeni să le ridice, fiind astfel constrâns să le arunc. (…) Totul a început pwe rețelele de socializare unde însuși președintele asociației de comercianți din Montescudo i-a scris că mai bine lua un Papă negru decât să angajeze un african”.

Marco Ceccoli, presedinte asociației a replicat spunând că poostarea sa a fost provocatorie și că spunea cam așa: „Nostradamus a greșit profețiile, nu m-aș fi gândit vreodată să văd un pizzar negru…”

Primarul localității a ieșit la rampă invitându-și concetățenii să coboare tonul pentru că Montescudo nu este un sat rasist. Cu toate acestea, pizzeria este mai mult goală decât plină, motiv pentru care proprietarul a spus că va închide. Și, oricum, orice altă activitate va deschide, îl va lua cu el și pe Masamba.

Între timp, pe ușa pizzeriei pe un carton scrie clar: 
„DACĂ EȘTI RASIST NU INTRA

 

Lasă un răspuns