[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

O româncă a inventat paharele de vin pentru picnic. Invenția genială face înconjurul lumii

Ramona Enache a transformat o idee într-o afacere. Tânăra, absolventă de Arhitectură, în vîrstă de 25 de ani, a avut nevoie de câteva sute de euro ca să își treacă numele pe lista inventatorilor ce s-au raportat la nevoile unei categorii de clienți ce adoră ieșirile în aer liber și relaxarea în natură, dar cu confortul de acasă

Așa au apărut primele pahare Pointer pentru utilizarea în aer liber, cu picior metalic care se înfige în sol, iar de la prototipurile realizate manual s-a făcut trecerea la producția în fabrică în scurt timp. Prima comandă a avut-o din Australia, unde a trimis 4 seturi (x 2 pahare), iar apoi a început să vândă tot mai mult în Olanda și România. Anul trecut a câș­tigat din acest business peste 19.000 de euro.

Paharele au început să se vândă în Ca­nada, Statele Unite, Australia, Ja­ponia, Chile, Namibia, Bah­rain și în mai multe țări din Europa.

Necesitatea apariției acestui pahar cu picior vine dintr-o experiență personală a româncei, destul de amuzantă, după ce a vărsat sau spart mai multe pahare de vin, tânara s-a gândit să facă un pahar care sa poată fi înfipt în pământ sau nisip.

„Pointer s-a născut dintr-o nevoie personală, aceea de a bea vin în parc sau oriunde în mediul exterior, cu stil. Îmi luam mereu cu mine paharele de vin cu picior când ieșeam cu prietenii în parcurile din Amsterdam, după birou. Într-o seară, în 2014, paharul  s-a vărsat de prea multe ori în iarbă și, în virtutea momentului, mi-am imaginat un pahar care poate fi înfipt în pământ, pentru a putea preveni astfel de evenimente nefericite“, a declarant Ramona Enache pen­tru Ziarul Financiar.

În ziua următoare, a verificat pe internet dacă există deja vreun produs de acest tip și s-a bucurat să afle că nu.

Ramona Enache lucrează la un nou tip de pahar, cu picior desfiletabil, un set de picnic (farfurii și tacâmuri) și un rucsac din piele, pentru că dorește să dezvolte gama de produse pentru picnic.

Pointer este acum înregistrat la Camera de Comerț Olandeză și este echivalentul unui PFA românesc, plătitor de TVA în Olanda.Paharele Pointer sunt produse integral în România, în fabrici din Onești, Târgu-Mureș, Vaslui, Buzău și Bacău, fiecare ocu­pându-se de diversele etape ale realizării: suflarea părții de sticlă fără talpă și cu picior mai scurt, turnarea și șlefuirea păr­ții metalice, realizarea ambalajelor, gravarea cutiilor și împachetarea. Ultimul pas îl fac părinții Ramonei, care se ocupă de logistica și centralizarea pro­ducției în România și care ex­pediază coletele către Olanda.

Potrivit www.zf.ro, un set Pointer cu două pahare costă aproape 30 de euro (135 de lei), iar tânăra face și pahare personalizate sau din cristal, pentru comenzi speciale. În pre­zent, produsele sunt dis­po­nibile doar online. Invenția tinerei antreprenoare a fost premiată anul trecut în Singapore, la o competiție internațională de design.