[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

O româncă i-a impresionat pe străini după ce a inventat o jucărie care purifică aerul

Adelina Tripon, studentă în anul III la secţia Design de Produs a Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara, a ajuns în semifinala competiţiei Design Lab, organizat de suedezii de la Electrolux cu proiectul YoYo Air.

florina tripon

În semifinala Design Lab 2015 au ajuns 35 de proiecte din 21 de ţări. Printre ele şi YoYo Air-ul, ideea Adelinei Tripon. In competitie au fost înscrise în jur de 2.000 de proiecte din toată lumea.

YoYo Air este un purificator de aer alimentat cu energie solară, ce poate fi folosit atât precum o jucarie YoYo, timp în care se încarcă, dar şi drept purificator de aer capabil să identifice zonele cu mirosuri neplăcute şi să le elimine”, a spus Adelina Tripon, care a venit la studii în Timişoara de la Anina (Caras-Severin).

În funcţie de dezvoltarea conceptelor pentru etapa următoare, şase finalişti vor fi aleşi de către experţii Electrolux. Acestia vor fi anuntaţi pe 15 septembrie. Marele premiu este în valoare de 10.000 de euro.

Electrolux Design Lab este un concurs ce promovează inovaţia, încurajează creativitatea şi oferă o privire spre viitorul electrocasnicelor.

 

Sursa: www.adevarul.ro