[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

O școală din Mangalia colectează cărți pentru copiii din Roma

Proiectul CARTEA-O USA DESCHISA CATRE VIITOR, inițat de către Doina Mustățea (Roma), are un nou partener: Școala Generală „Gala Galaction” din Mangalia. Iată comunicatul acesteia: 

„Școala Gimnaziala si Asociatia de parinti ,,Gala Galaction’’din Mangalia în colaborare cu Ziarul Emigrantul din Italia, dorim sa va aducem in atentie proiectul: ,,CARTEA-O USA DESCHISA CATRE VIITOR”.

Acesta are la baza activitati de binefacere si voluntariat care prevad combaterea abandonului scolar in randul copiilor defavorizati din România .

Etapa donatiei, la care ne dorim sa participam, ,,Galactieni”, se numeste ,,DARUIESTE O CARTE’’. Este un schimb de carti intre copiii romani din tara si cei din diaspora.Ziarul Emigrantul este colaborator si partener al proiectului.


Copiii romani din Italia, in special din Roma nu invata limba romana la scoala, in schimb, sambata si duminica se intalnesc la asociatii sau parohii romanesti si cu ajutorul profesorilor de lb romana, tot voluntari, fac activitati si studiaza limba materna.
Dorinta organizatoriloreste sa colecteze si sa doneze carți românești, de preferat din literatura clasică, pentru a le da copiilor drept premii. 


Aveți pe acasă carti de care vă puteți lipsi ? Nu contează că sunt folosite, din contra, ar avea un efect benefic asupra copiilor dacă primesc drept cadou carți pe care le-au citit alți copii români înaintea lor.


Daruiti cel putin o carte!
Galactieni , saptamna 27-31.05.2019declaram deschisa colectarea cartilor!”

Mulțumim  pe această cale Mariei Săvulescu, profesorilor, părinților și elevilor implicați. 

Lasă un răspuns