[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Oamenii trebuie protejaţi de politică, nu dirijaţi de oameni politici

Cosmin Timofte, președintele USR Vrancea, spune de ce este nevoie de o schimbare majoră în România.

       Sunteți nou în politică. Ce v-a determinat să vă implicați?

       30 de ani am aşteptat ca oameni pe care îi auzeam invocând profesionalismul, patriotismul să ne conducă pe drumul ireversibil al modernizării.
       

      Am aşteptat să facă ceea ce politicienii ar trebui să facă, să lucreze pentru a ne oferi sistem de educaţie adaptat, sistem fiscal care să încurajeze munca şi spiritul antreprenorial, sistem eficient de sănătate, protejarea patrimoniului cultural. Am 41 de ani, m-am încăpăţânat să nu plec din Focşani și să cred că munca și corectitudinea îmi vor oferi siguranţă.

   După alegerile din 2016 am realizat că nepăsarea costă enorm. Ce am primit?

       Lipsa investițiilor importante pentru comunitate, împrumuturi pentru care ne condamnăm copiii la plată, Justiţie cu care nu vrei să ai de-a face, mizerie, corupție, un sistem de Sănătate care omoară cu zile, parvenitism și lene plătite din bani publici, politicieni care nici măcar nu se gândesc să lase ceva în urmă, iresponsabilitate faţă de mediu. Vreți să continui?

 

Echipa USR PLUS din Focșani

      Cum ați defini peisajul politic actual?

      Consider că cea mai bună guvernare este aceea pe care o simţi cât mai puţin în viaţa de zi cu zi. Din păcate în România, și în Vrancea mai ales, politizarea este excesivă. Suntem conduşi de aceeaşi clică de foşti nomenclaturişti și urmași ai acestora, cu mentalitatea vechii şcoli de partid. Ei sunt azi burghezia proletară, vor să controleze tot ce mişcă, să ne dicteze viaţa, să ne fie frică. Ți-e teamă să spui ceva (ţi-e teamă în 2019!) pentru că riști să primeşti un control care să te ducă la faliment sau să fii hărțuit la serviciu. Nu poţi să gândeşti un plan de investiţii pentru că mâine Codul Fiscal s-ar putea schimba din nou. Nu speri să ocupi o funcție pentru care ești pregătit pentru că angajările se fac pe baza recomandărilor de partid. Asta nu e România europeană în care îmi imaginam să trăiesc, ci o țară oligarhică, blocată în 1990.

      Fiind pasiv am contribuit la această realitate revoltătoare, dar vreau să fac mai mult pentru comunitatea în care trăiesc.

      Oamenii trebuie protejaţi de politică, nu dirijaţi de oameni politici. Trebuie să eliminăm comanda politică. Instituțiile trebuie să servească oameni, nu partide. Iar acest lucru poate fi obținut doar prin implicare, prin exemplul personal.

       Ce ne propune Alianța USR PLUS?

       Dacă dorim recuperarea imaginii României în Europa vom vota o listă de candidaţi capabili, educaţi, de o calitate morală și profesională impecabile, așa cum sunt cei propuşi de Alianţa USR-PLUS. România trebuie să facă uitate prestaţiile Vioricăi Dăncilă, Mariei Grapini, Noricăi Nicolai şi ale altor europarlamentari de mâna a treia. Trebuie să conștientizăm că singura cale de dezvoltare este cea europeană. Efectul nefericit al lipsei unui vot proeuropean va fi creșterea emigrației, iar asta e o mare pierdere pentru țară. Scopul nostru este de a aduce românii înapoi, nu de a convinge mai mulţi români că această ţară nu îi vrea!

        Deci este important să votăm pentru Europa?

       Prin vot trebuie să dăm un mesaj: Europa nu este Dragnea! Europa suntem noi, românii care muncim şi plătim dări la stat, Europa sunt rudele noastre, plecate la muncă în străinătate, care trimit bani în ţară cu gândul că se vor întoarce.
Oamenii au cu adevărat puterea în mâinile loc în ziua votului! O prezenţă mare la vot arată ce doreşte această naţiune, nu ce spun unii politicieni că ne dorim.

Cosmin Timofte conduce USR Vrancea din 2017. Locuiește în Focșani împreună cu familia, are un fiu de 16 ani și lucrează în mediul privat.
Intră pe www.usrplus.ro și află obiectivele Alianței 2020 USR PLUS pentru România.

Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale “Alianța 2020 USR PLUS”) și realizat de operatorul economic Atelierul de Internet SRL. Cod unic de identificare: 41190006

Lasă un răspuns