[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

În Olanda, China sau Rusia cititul nu doare. Trenuri cu vagoane-bibliotecă

De mai bine de un an, pe trenurile olandeze funcționează vagoanele bibliotecă. Locuri unde au fost amenajate rafturi cu sute de cărți pe care călătorii să le citească în timpul voiajului.

Din fericire trenurile lor nu sunt nici insalubre, nu merg nici încet și nici scuipători de semințe și bețivi nu au, civilizația având alte niveluri în Țara Lalelelor. Mai mult, atât aici cât și în multe alte țări civilizate, cititul nu doare, tineri sau de toate vârstele cu cartea în mână întâlnindu-i oriunde: pe stradă, în mijloacele de transport, în birouri, baruri, pizzeriii etc

Imagine din metroul din Beijing

       O inițiativă pe care compania de transporturi olandeză o aduce ca pe o experiență revoluționară pentru proprii săi clienți.

      Interesant este însă că acest lucru nu este singular. În Rusia, la San Petersburg, pe metrou oamenii au acces la o întreagă bibliotecă cu mii de cărți din autorii ruși clasici sau alții. Pe metroul din Beijing aceeași poveste în versiune modernă: pe linea 4 a metroului, ca și pe autobuzul 10, există „biblșioteci itinerante” unde, în spații adecvate, făcute să te simți ca în adevărate biblioteci, poți descărca o aplicație și citi multe din cărțile dorite.

      Modaliutăți moderne, eficente, civilizate de a fi aproape de om și de nevoile sale, de a cuceri clienții și a le ocupa timpul liber cu un lucru esențial pentru evoluția omului care nu doare: cititul.

 

Lasă un răspuns