[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Operațiunea Big Boss: o bandă de traficanți de carne vie, formată din români și italieni, a fost anihilată de politiștii italieni (video)

Procurorul Tribunalului din Catania a dispus pe data de 06 iunie 2017 arestarea inculpaților:

Ciobanu Gheorghe Eduard, România (n.1994), zis „Edy”, în arest;

Negoiță Marius, România (n.1983), în arest;

Dumitru Marcel, România (n.1994), în arest;

Salvatore D’Anna, Italia (n.1972), arest la domiciliu;

Spina Angelo, Italia (n.1952), arest la domiciliu;

Cei enumerați sunt considerați responsabili pentru exploatare, proxenetism și favorizarea prostituției.

Banda proxeneţilor exploata sexual tinere aduse special din România. Doar în urma declarațiilor făcute de o tânără de naționalitate română, victimă a exploatării, cei cinci au fost arestați.

Femeia a declarat că a părăsit România, împreună cu un compatriot care, odată ajunși în Italia, i-a furat cartea de identitate, forțând-o să se prostitueze sub amenințarea că îi ia copilul, rămas în România.

Tânăra a cedat actelor de intimidare și a început să se prostitueze, sub controlul constant al proxenetului care rămânea în apropierea „locului de muncă“, asigurându-se că executa dispozițiile impuse. După câteva săptămâni victima a decis să fugă, contactând un client care a ajutat-o ​​să scape și a însoțit-o la poliție pentru a depune o plângere.

Ancheta a fost coordonată de procurorul Tribunalului din Catania și a scos la iveală faptul că erau implicate mai multe persoane, nu doar cele indicate de victimă. Femeile erau bătute și amenințate, apoi obligate să înmâneze toți banii șefului organizației, Ciobanu Gheorghe Eduard (primul din stânga sus în fotografie), de multe ori indicat de grup ca „Marele Șef”.

„Grande Capo” solicita taxă altor conaționali, Negoiță Marius și Dumitru Marcel, taxă pentru „un loc pe stradă“, pentru fiecare femeie care era adusă să se prostitueze.

În timpul anchetei, de asemenea, s-a descoperit că românii s-au folosit de doi italieni, Salvatore D’Anna și Spina Angelo care, deși nu au legătură cu banda criminală au favorizat prostituția și exploatarea tinerelor femei, iar anchetatorii au dispus arestul la domiciliu.