[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Operațiunea ”Dacia”

operazione_dacia_2

La vremuri noi, operațiuni noi: o bandă italo-română recicla mașini în România.

Dacă în anii anteriori italienii și românii înmatriculau mașțini furate din Italia în România, acum vremurile s-au schimbat. Sunt aduse din România mașini furate acolo și înmatriculate în Italia. Deși știrea e mai veche, merită atenție.

Pe 25 noiembrie, poliția italiană, Qestura Frosinone, a operat 3 arestări și 2 percheziții domiciliare în cadrul operațiunii ”Dacia”, relatează situl Poliției de Stat http://questure.poliziadistato.it/

O anchetă care a durat aproape doi ani, de la începutul lui 2013 și care a implicat urmărirea a 30 de persoane, italieni și români.

Au fost descoperite cărți de înmatriculare  auto, numere înmatriculare românești și cărți de identitate în alb furate. Au fost sechestrate și recuperate 20 de autovehicule (pentru o valoare de cca 300.000 €), multe dintre ele scumpe, furgoane și utilaje pentru șantiere. Cercetate sunt 30 de persoane, multe dintre ele români care acționau drept terminale ale mișcărilor ilicite ale mașinilor.
Acțiunea a început odată cu sechestrarea a două Dacia Duster unui comerciant auto din zona Frosinone (80 km sud de Roma). Pentru una dintre aceste mașini fusese făcută cerere de înmatriculare în Italia cu documente de circulație românești false; ambele mașini au ieșit furate în România. S-a demonstrat astfel că omul de afaceri italian fusese trufat de către trei italieni care, în schimbul Daciilor primiseră trei mașini mortuare. Diferența sumei care trebuia să acopere valoarea Daciilor, cei trei italșieni au plătit-o comerciantului auto cu CEC-uri false aparținând unui cont pentru deschiderea căruia se folosiseră, la fel, documente false.

Alte mașini cu documente false au fost descoperite ulterior.

În această combinație se aflau și trei români de 35, 44 și 42 de ani ți un italian din zona Bergamo.
Cercetările au scos la iveală că italienii aveau și în România activități similare, date oferite de poliția română colegilor italieni. De data aceasta, italienii duceau mașini cu documente false și le vindeau în România. O organizație care făcea acest trafic în ambele sensuri