O rețetă care vine tocmai din India este excelentă pentru perioada verii, mai ales că menta se poate folosi proaspătă.
Rețete tradiționale
Bucătăria internațională: INDIA
Grad de dificultate: UȘOR
Porții: 4
Timp de realizare: 10 – 30 minute de fiert
INGREDIENTE
- 250 g orez (de preferat cel lung)
- 40 g mentă proaspătă, verde
- 40 g cocos ras (se găsește în comerț)
- 2 ardei iuți verrzi
- 1/2 linguriță de cuișoare praf
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- sare (după gust)
- piper (după gust)
- 1 câteva felii de lămâie și frunze de mentă pentru decor
CUM SE PREPARĂ
Apoi, într-un mixer, tăiați frunzele de mentă proaspete, puneți nuca de cocos măcinată, ardeii verzi fără semințe și tăiați bucăți, și cuișoarele praf.
Odată trecute prin mixer vor deveni o pastă pe care o puneți într-o crăticioară cu ulei de măsline cald și puneți la foc pentru câteva minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.
Adăugați orezul strecurat și continuați să mestecați timp de două-trei minute, apoi adăugați un pahar de apă fierbinte și sarea.
Lăsați la odihnit cu flacăra stinsă vreo 5 minte dar cu capacul pus, așezați-l în farfurie, decorați-l și, poftă bună!
Merge foarte bine cu un vin alb sec sau demisec.
Sursa: buonissimo.org