[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

OUĂ DE PAȘTE INEDITE

oua brodate2

Vă invit să admirați ouă brodate și, de ce nu, să le și realizați. Brodatul pe ouă pare incredibil, dar este posibil de realizat.oua-brodate

Deoarece oul roșu este purtătorul unor semnificații legate de învierea lui Hristos și de reînnoirea naturii, creștinii s-au ostenit să-l încondeieze, cu ceară în relief.

oua-incondeiate

Un alt obicei, foarte interesant, este oul potcovit. Pentru ziua de Paşte, meşterii fierari sau potcovarii, făceau, ca probă a măiestriei şi priceperii lor, ouă potcovite, cu care mergeau din casă în casă şi făceau urări de sănătate şi de belşug, fiind răsplătiţi cu diverse daruri, bani, făină, ouă sau brânză, din ce aveau pe acasă.

ou-potcovit

Ce cadou poate fi mai frumos în perioada Sărbătorilor Pascale decât un ou încondeiat? Prin modelele cu care sunt ornate, culorile vii, aceste ouă vin în întâmpinarea sărbătorilor pascale alături de cele roșii.

oua_margele

Copacul cu ouă de paști. Chiar de vi se pare ciudat, un astfel de copac de Paște există deja și poate fi găsit în Germania. Așa arată un copac înpodobit cu 10 000 de ouă.

copaci