[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ovidiu Burdușa – primul consilier județean din diaspora

ovidiu

Ovidiu Burdușa, candidat din partea PNL în Vrancea, a devenit primul consilier județean provenit din diaspora

Așa cum alegerile locale din 5 iunie 2016 au confirmat pe întreg teritoriul României o masivă victorie a PSD, nici Vrancea, – fieful PSD-Oprișan de o generație-, nu s-a desmințit. Dacă Ion Ștefan, candidatul PNL care și-a anunțat victoria pe sistemul lui Geoană, înainte de a fi numărate voturile, a pierdut primăria Focșani la 1000 de voturi în fața candidatului PSD Cristi Misăilă, pe teritoriul Vrancei 57 din cele 73 de primării au revenit tot PSD.

O pată de culoare și o noutate, de această dată, este participarea pe listele PNL la funcțiile de consilieri județeni și a unui român din diaspora, pănceanul Ovidiu Burdușa.

ovidiu-1
Alături de Andrea, soția sa (stânga) și Dana Constantinesc (ambasadorul României în Italia) la inaugurarea hotelului

Ovidiu este proaspăt consilier PNL la Consiliul Județean Vrancea. O poziție câștigată cu multă încredere în partidul său dar cu una și mai mare în forțele sale, în cunoștințele asimilate de-a lungul anilor în munca pe care a depus-o în Italia. Mai mult, „toate șicanele și mizeriile înghițite în această campanie din partea greilor locali m-au întărit și mi-au dat forța necesară să fac lucrurile și mai bine, așa cum trebuie și așa cum merită un județ ca al nostru”  a spus în exclusivitate pentru Emigrantul proaspătul consilier.

ovidiu coperta
La Money Gram Award

Ovidiu Burdușa deține un mic hotel în centrul Capitalei Italiei, o afacere prosperă începută de jos pentru care a fost nominalizat, în 2015,  la premiile Money Gram Award ca unul dintre antreprenorii străini ai anului. Plecat de mulți ani din Vrancea, după absolvirea facultății de turism, Ovidiu visează să facă ceva acasă, acolo de unde a plecat, să construiască lucruri bune cu experiența acumulată departe. Succesul i-a surâs în Italia dar sufletul i-a rămas mereu acolo, pe dealurile cu vii dimprejurul Panciului. Familist convins, cu o soție admirabilă și doi copii mici, Ovidiu ar dori ca aceștia să învețe în școlile românești și în limba română, acasă la ei.

Noi îi urăm mult succes și să voteze proiectele necesare în unul din cele mai sub dezvoltate județe ale României, să pună în aplicare ceea ce știe mai bine și consideră mai bun! Nu va fi ușor.

Cristi Merchea