[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Pădurile României vor fi păzite de Gărzile Forestiere

Ministerul Apelor şi Pădurilor a anunţat că încep demersurile pentru preluarea în pază a tuturor suprafeţelor de pădure nepăzite la acest moment dinRomânia, indiferent de forma acestora de proprietate

”S-a dovedit că aceste suprafeţe, fiind nepăzite, sunt ţintele preferate ale hoţilor şi surse predilecte pentru tăierile ilegale. Ca parlamentar, anul acesta am modificat Codul Silvic şi am introdus noi prevederi importante, printre care şi aceasta. Odată cu intrarea în vigoare a legii, ca ministru, am şansa să o pun în aplicare. Şi vă garantez că vom mobiliza toate resursele din teritoriu, astfel încât niciun metru pătrat de pădure din România să nu mai rămână nepăzit”, precizează Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor, într-un comunicat transmis MEDIAFAX.

Măsura este prevăzută în noul Cod Silvic, Legea 175/2017. Suprafaţa totală de pădure care va beneficia de pază este de aproape o jumătate de milion de hectare.

În plus, autorităţile arată că devine obligatorie preluarea în pază şi a suprafeţelor mai mari de 30 de hectare, care nu au contracte de servicii silvice încheiate. Aceste suprafeţe vor fi preluate în pază automat de către ocoalele silvice, iar contravaloarea serviciilor va fi facturată către proprietar sau către succesorul în drepturi.

Sursa: Ziarul Financiar