[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Palermo – O româncă s-a dat drept surdo-mută pentru a cere bani turiștilor în numele unei asociații pentru persoane cu dizabilități

Agenții de la Poliția de Stat din orășelul Cefalù, provincia Palermo, au arestat o româncă de 40 de ani care s-a prefăcut că este surdo-mută, cerând bani trecătorilor, făcându-i să creadă că reprezintă o asociație pentru persoane cu handicap, astfel reușind să înșele oamenii, majoritatea turiști, care veneau la catedrala din localitate

Pentru a fi credibilă și-a agățat la gât o legitimație falsă, dar cu datele ei de identificare, inclusiv cu foto.

Polițiștii în civil s-au dat drept turiști și femeia a fost prinsă în flagrant delict, după care s-au legitimat. Când i s-a cerut documentul de identitate a început să vorbească, dezvăluind astfel că nu era surdo-mută, așa cum se arătase cu câteva minute înainte.

În urma unor verificari s-a constatat că femeia are antecedente penale pentru infracțiuni similare, la care se adaugă acuzația de înșelătorie agravată și fals în documente.

În afara falsei legitimații, polițiștii au descoperit că deținea o foaie pe care erau trecute numele celor care au donat diverse sume, între 5 și 10 euro, pentru o valoare totală de 100 de euro.

Pe baza elementelor dobândite, românca a fost denunțată de polițiști în stare de libertate.

Mobmagazine