[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Panciu. Microbuzele școlare folosite de primar pentru Ziua Femeii

       Panciu, Vrancea, România. Oraș condus de un primar (Iulian Nica) care continuă seria abuzurilor pentru că poate, pentru că legea nu este făcută și pentru el. 

        Astăzi, 8 martie, Primăria Panciu a organizat, în sala de sport a Liceului „Ioan Slavici”, o sărbătoare pentru fetele și femeile din oraș. Toate bune și frumoase, deși mesele sunt mai goale anul acesta față de cei precedenți.
       Și cum succesul trebuie să fie asigurat iar lumea, vrea nu vrea, trebuie să participe,  primarul Iulian Nica a dispus folosirea microbuzelor școlare pentru transportul femeilor din cartierele lăturalnice Neicu, Crucea de Jos și Satu Nou. 

 


       

      Acțiunea e în plină desfășurare cu 3 microbuze, sub nasul autorităților care probabil azi au coborât nivelul vigilenței, deși pentru folosirea lor este nevoie de avizul EXPRES al Inspectoratului Școlar Județean. 
       Scopul scuză mijloacele, însă pentru că imaginea primarului, – șifonată în ultima vreme de controalele instituțiilor abilitate -, avea nevoie să fie întinsă cu fierul de călcat, acesta a marcat momentul și s-a folosit frumoasa zi de 8 martie pentru a o „întinde”. Au fost implicați și consilierii care au mers cu microbuzele pentru o cât mai mare participare. Pe banii păncenilor, nu-i problemă. 
     

      Potrivit OMEC 5079 din 31.08.2016 și Legii educației naționale nr.1/2011 există regulamente care prevăd modul de utilizare al microbuzelor de transport şcolar.
Mai precis: 
Art. 1
Art. 1. Scopul principal al utilizării mijloacelor de transport școlar, este transportul dus-întors al elevilor, între localitatea de domiciliu a acestora și unitatea de învățământ în care își desfășoară cursurile.

Art. 2 Alte scopuri de utilizare pentru activităţi specific educaţionale sunt:
• transportul elevilor cu ocazia manifestărilor culturale şi competiţiilor sportive prevăzute în calendarele de activităţi ale Ministerului Educaţiei Naţionale
• transportul elevilor cu ocazia vizitelor de studiu;
• transportul elevilor cu ocazia parteneriatelor şcolare bilaterale naţionale şi Internaţionale;
• transportul elevilor cu ocazia proiectelor educaţionale şcolare şi extraşcolare;
• transportul cadrelor didactice ale unităţii şcolare, la conferinţe, întâlniri de lucru, consfătuiri, fără a
perturba sub nici sub o formă transportul elevilor la şcoală şi spre domiciliu acestora;
• sustinerea activitatilor culturale şi sportive ale asociaţiilor din comună, decontarea cheltuielilor de transport urmând să fie suportate de bugetul local.

Art. 3 Pentru folosirea mijloacelor de transport şcolar în scopurile prevăzute la art. 2 este nevoie de avizul conform al inspectorului şcolar general/inspectorului şcolar general adjunct atunci când deplasările se fac în afara judeţului sau avizul directorului şcolii şi al Primarului comunei/orașului când deplasările se fac în judeţ.
Avizul se obţine în urma întocmirii de către coordonatorul grupului a unui memoriu justificativ în acest sens.

Art. 4 Utilizarea microbuzului şcolar pentru transportul elevilor este permisă doar dacă acesta îndeplineşte toate condiţiile legale (se află în stare tehnică corespunzătoare, sunt dotate conform legislaţiei în vigoare, unitatea posedă certificat de transport în cont propriu pentru microbuzul respectiv, sunt achitate taxele de drum, asigurarea RCA, asigurare pentru persoanele transportate, etc).

 

Lasă un răspuns