[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Panciu, orașul câinilor

             

          E prima impresie și cu asta rămâi de la intrare la ieșire. Din orice parte ai intra: dinspre Focșani sau Soveja, dinspre Movilița sau schit. Câini, câini și iar câini. Liberi, fără grijile zilei de mâine, fără stăpân, când nepăsători, când agresivi, câinii sunt omniprezenți (dacă se poate spune așa). „N-am văzut copii câți câini” scrie secretarul de stat Ovidiu Burdușa pe contul său, păncean mâhnit de jalea și dezolarea orașului său natal.
Am ajuns de câteva minute acasa, la Panciu. Pe stradă am văzut mai mulți câini fără stăpân, decât oameni. E un peisaj dezolant, pe care mi-l doresc schimbat!” 

                Își fac veacul pe la porțile oamenilor, în piață, traversând pe zebre sau alergând în haite după mașini și oameni, câinii sunt prezență vie, emblemă a orașului. Mai mult, ar trebui puși pe sigla cetății, că ei sunt cei mai cei.

                Primăria s-a mulțumit să facă un comunicat prin care ne înștiințează câți oameni au fost mușcați de aceștia și câți au ajuns la spital. Nu vorbește despre măsuri, despre vreun plan de viitor. Doar că 29 de oameni au fost mușcați de câini necunoscuți și 9 de câini cunoscuți. E de bine adică. N-a murit nimeni.


E mai comod să tragă concluzii primăria pentru că responsabilități nu are. Nu-i treaba sa, e a câinilor.  Asta deși în campania eletorală primarul ales scria (nu vorbea) despre un parteneriat pentru un adăpost al câinilor vagabonzi.  

                Mai bine i-ar alege oamenii la primărie dacă tot sunt stăpânii orașului și fac legea.

Cristi Merchea

 

Lasă un răspuns