[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Papa Franscisc a decis deschiderea arhivelor secrete ale Vaticanului

Anunț istoric făcut de Papa Francisc în timpul audienței membrilor Arhivelor Secretului Vatican primiți în Sala Clementine a Palatului Apostolic

Peste exact un an, a spus papa Francisc, exact de la 2 martie 2020, Vaticanul va deschide arhiva secretă din perioada pontificatul lui Pius al XII-lea. „Anunț decizia mea de a deschide consultării cerctătorilor documentația din arhive relativă pontificatului lui Pio al XII-lea, până la moartea sa în Castel Gandolfo din 9 octombrie 1958” a declarat Suveranul Pontif.

„Dorința și speranța mea acum sunt ca să se facă lumină asupra rolului avut de Pio al XII-lea în cel de-al Doilea Război Mondial” a spus cu această ocazie și președintele comunității evreiești din Roma, Ruth Dureghello, la vestea primită din Vatican.

Biserica nu are frică de istorie, mai mult, a mai spus Papa, o iubește și ar vrea să o iubească cât mai bine cu putință, așa cum o iubește Dumnezeu! Deci, cu aceeași încredere a predecesorilor mei, deschid și încredințez cercetătorilor acest patrimoniu documentar.”

Lasă un răspuns