[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Parada mireselor și a popoarelor

spose 3

         Rochiile de mireasă create de o româncă au încântat publicul italian

O seară specială a avut loc , duminică, 12 octombrie la Roma. ”Miha Spose”,  casa de rochii de mireasă creată de băcăuanca Mihaela Băetu,  a ocupat pentru câteva ore strada Eurialo la nr 102/104. Organizat de către gellateria ”Splash”, evenimentul s-a dorit o încununare a integrării, o paradă culturilor diferitelor popoare, a frumosului și frumaoselor fete care au îmbrăcat rochiile de mireasă din zonele cele mai îndepărtate ale lumii.

Evenimentul a fost realizat și cu participarea altor asoiciații din teritoriu, Associația ”Emigranti e banche”, SOpema / tibetană, ”donne e lotte” palestineză, ”Afroitaliane/Afroitaliani”, ”Flora” etc.   Cum se îmbină înghețata cu rochiile de mireasă? Așa cum se asociază și multe alte lucruri aparent incompatibile. Astfel,  gelateria  ”Splash”  a devenit un magnet pentru populația cartierului și  simpli trecători.

sposa strada
Strada plină de curioși
prop splash
Simonetta Cervelli

Simonetta Cervelli, proprietara acestui  ”loc dulce”, a reușit, (și nu pentru prima oară, așa cum ne spune într-un interviu) să adune culturi diferite pentru o idee comună a lumii întregi: cea a momentului căsătoriei. Indiferent pe ce parte a globului s-ar afla, (și aseară au fost reprezentante din China, Tibet, India, Africa, Italia, Columbia, România etc)  oamenii se căsătoresc. Iar partea cea mai frumoasă a acestui eveniment este dată de femeie, de costumele pe care le îmbracă cu această ocazie, detalii,  tradiție …

20 de fete frumoase, simple cunoștințe și cliente ale gelateriei, au realizat o paradă inedită a rochiilor de mireasă  în timp ce organizatorii au prezentat aspecte și povești din lumea și tradițiile fiecărei regiuni. reprezentate. Printrte participante, una dintre angajate, Luminița Bianca Podoleanu a ținut să prezinte la rându-i o rochie pentru țara sa, că ”doar e româncă” ne-a spus cu mândrie.

                 Cunoașterea doboară bariere

O idee pornită de la o expoziție fotografică pe tema rochiilor care a făcut-o să se întrebe pe Simonetta: de ce nu am face o paradă a acestor rochii sau a altora necunoscute nouă, italienilor? A prins contur astfel un eveniment de stradă care a atras atât de multă lume, până la blocarea străzii pentru câteva ore bune.

spose rosso

Protagonistă a evenimentului a fost  Mihaela Băetu, proprietara unei afaceri de acest tip la Roma de mai mulți ani.  Nouă  rochii, una mai frumoasă decât cealaltă, îmbrăcate de fete românce și italience la fel de frumoase, au făcut deliciul asistenței.

„Spectacolul apropie lumea și oferă cunoaștere, ne spune Simoneta Cervelli, proprietara gelateriei.  Iar cunoașterea doboară barierele. ” Simoneta Cervelli a organizat diferite asfel de evenimente, inclusiv cu tematica țărilor din Europa de Est sau chiar o seară culinară românească, ne spune fericită. Realizarea unor astfel de evenimente de integrare interculturală ”îi vine natural” ne spune, pentru că toți suntem ”un mondo”.

foto si text: Cristi Merchea

spose 2 sposa indiana 2 sposa iasi