[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Paradisul este în America”

Cea de a XIII-a ediție a Târgului de Carte de la Focșani a a dus o carte pe cât de suplă, pe atât de interesantă: „Paradisul este în America” a scriitoarei Karen Gundisch apărută la Editua Niculescu.

      Deși cu un nume înșelător,  autoarea este româncă născută lângă Sibiu iar povestea sa este una de excepție, dar foarte actuală: o pagină de emigrație românească.

Un volum captivant, bilingv (german-român), care te ține activ și nu te lasă până nu-l termini. Este povestea emigrării unei familii de transilvăneni plecată de lângă Sibiu în America, spre „Paradis”.

     O încercare pornită de la nevoi, trecută prin stres, prin cântecele emigranților sosite de peste Ocean, prin frământări, dorințe, așteptări, reticețele bunicii care crede că „mai întâi trebuie să mori, ca apoi să ajungi în paradis”, dar încununată cu o călătorie în care doar speranța este motorul care ține picioare această familie.

          O carte mărturie celor ce vor veni, pentru că, așa cum spune mama autoarei, „ai să mai treci prin multe întâmplări în viață și, cu timpul, amintirile tale legate de țara în care te-ai născut, de viața noastră de acolo și de călătoria noastră peste ocean se vor șterge.

         O poveste pe care o veți începe și pe care o veți termian de citit pentru că „o poveste începută este ca un măr din care ai mușcat și pe care nu ai voie să-l arunci.

Lasă un răspuns