[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Părinți, dați copiilor timpul și atenția voastră! Restul e nimic

Portrait of a happy mature man and woman carrying kids on back

adrian coltea

Adrian Colțea _________

„Învățătorul pedofil îi obliga pe copii să spună acasă că merg la bunici atunci când rămâneau la el peste noapte”.

Oameni buni, sunteti naivi?! Cum credeti asa ceva?

S-a descoperit ca un invațător s-a dovedit ca era un monstru. Pana aici, toate la locul lor. Dar cand un descreierat isi bate joc de copilul tau, tu afli dupa ani de zile? Dupa generatii de elevi care au trecut prin mana lui? La 40 de ani, nu era incepator in profesie. Tu, parinte, astepti sa treaca anii ca sa stai de vorba cu copilul tau? Stiu, voi fi lovit cu vorba „tu mai intai sa cresti copii si dupa aia sa judeci, sa ne spui noua cum se face treaba asta, ca nu stii cat e de greu”. Asa o fi. Dar televizorul vorbeste si pentru mine. Si daca aud si vad, atunci judec. Si ii judec aspru pe aceia care fac copii si ii lasa sa creasca cum o da Dumnezeu. Ei le dau mancare si apa (sau, mai exact, chipsuri si Coca Cola), le dau bani si gata! In rest, sunt ocupati. Va spun eu, care nu am crescut copii,dar am fost crescut de parinti normali la cap: poti sa-i dai copilului tau toata bogatia din lumea asta, daca nu-i dai timpul tau, atunci nu faci nimic.

         Sa nu te miri ca afli ca a fost abuzat abia atunci cand sufla in tortul de majorat. Ceva imi spune mie ca, dincolo de grozavia situatiei, parintii aia cauta o cale de a se disculpa. Daca eu, copil de scoala primara fiind, i-as fi spus mamei ca lipsesc o noapte de acasa ca ma duc la bunica, mama m-ar fi crezut? Sau daca ar fi crezut, n-ar fi verificat?! Si in ziua de azi, eu am 50 de ani si mama peste 70 si, daca intarzii pe undeva, sau ea intarzie pe undeva in oras, tot ne mai prevenim, sa nu innebunim de grija ca eu am patit ceva iar ei i s-a facut rau, Doamne fereste, pe unde se duce. Asa e normal, asa e firesc intr-o familie.

rosu dentist

Deunazi,verisoara mea s-a intors acasa cu avionul, venind din Italia unde lucreaza. Femeie de aproape 60 de ani. Ma credeti ca am stat pe net sa-i urmaresc avionul pana a pus rotile pe pista? Iar dupa aia, ne-a sunat pe toti sa ne spuna ca a ajuns cu bine. Cum sa nu stim unii de altii?! Nu, oameni buni, situatia nu poate ramane asa in cazul de față. Pedofilul este pedofil, are un profil psihologic anormal si nu avea ce cauta la catedra atâția ani de zile. Pentru asta trebuie condamnat el, fara indoiala, apoi cei care l-au mentinut in functie,dar nu numai atat. Parchetul, autoritatea tutelara si de protectie a copilului trebuie sa se autosesizeze si in cazul parintilor, si sa dea rezolutii exemplare. Nu e de admis sa spui, fara pic de rusine, ca progenitura ta a fost abuzata si ca acum, dupa ani de zile ,nu doarme noaptea. Acum ai vazut?! NU doarme decat dupa ce ai vazut tu la televizor grozavia? Imi miroase a interes material aici, nu m-ar mira ca unii dintre parintii aia sa vrea sa si profite din asta. Alaturi de condamnarea pedofilului, vreau sanctiuni pentru scoala si inspectorii scolari, dar vreau dosar penal si pentru parintii care nu si-au respectat obligatia de crestere si educare a minorilor.

Oameni buni, daca tot e sa ne uitam la televizor, daca tot nu mai vedem altceva decat grozavii din astea, atunci hai sa si invatam ceva din astea.Sa nu mai luam de bun tot ce ni se serveste, sa incercam sa vedem si dincolo de ce ne arata ei. Nu de alta, dar poate nu ne mai iau de fraieri.