[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

,,Parlament penal, marș la tribunal” unul din sloganurile protestului de la Torino

torino 2

Dacă duminică, 29 martie, la orele 12, în fața Ambasadei României din Roma s-au adunat câțiva români pentru a manifesta împotriva corupției demnitarilor români, nici la Tornino situația nu a fost diferită. În jurul orei 17,30 și aici, în fața Consulatului General Român, numărul protestatarilor a fost mic, mesajele fiind directe și acide.

Din cele 30 de persoane care si-au anuntat participarea, doar 10 au fost prezente, iar 2 persoane au ajuns la sfarsit.

Respectati Constitutia”, ”Jos, Ponta, jos,/esti un ticalos”,Ponta si ai lui, tradatorii neamului”, ”Nu sovaim”, ‘’25 de ani de hotie”, ”Ponta nu uita, DNA te va salta”, ”Cand injustitia devine lege, revolta devine obligatorie”, ”Parlament penal, mars la tribunal”, au fost mesajele transmise de catre protestatari. In cadrul protestului s-a intocmit si o scrisoare adresata autoritatilor competente romanesti, semnata de catre organizatori si de catre participanti, in care se solicita ”Parlamentului României şi tuturor instituţiilor interesate, promovarea în regim de urgenţă a unui proiect legislativ care să definească clar şi în cel mai transparent mod cu putinţă , modalităţile prin care instituţiile de drept ale statului, pot ancheta, aresta, sau după caz, judeca, orice demnitar asupra căruia există proba comiterii de infracţiuni.

La incheierea protestului a venit si dl. Consul General Dott. Tiberiu Mugurel Dinu, caruia i-a fost prezentata scrisoarea, urmand ca aceasta sa fie depusa maine la Consulatul General al Romaniei din Torino cu numar de inregistrare. Deasemenea a venit si dl. Consul Dott. Dumitru Hrituleac, caruia i-am prezentat motivele protestului si cu care am avut un dialog civilizat.

Neli Grigoruta