[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Partidul Identitatea Românească are un nou președinte: sibianul Cătălin Mustățea

congres pir

 

Vineri, 6 decembrie, în sala Ateneului Salesian din Roma, s-a desfaşurat al doilea Congres Naţional al Partidului Românilor din Italia – Identitatea Românească. Deschiderea a făcută de intonarea celor două imnuri naționale, ale României și Italiei.

Moderator al evenimentului, jurnalista  Alina Harja, director al ziarului Actualitatea Magazin şi corespondent în Italia pentru Antena 3. Participanții au venit din Roma și mai multe regiuni ale Italiei, principalul punct de pe agenzdă fiind alegerea noului președinte al formațiunii politice.

catalin mustatea
Cătălin Mustățea, noul președinte al PIR

Evenimentul a debutat cu un discurs foarte interesant despre participare și implicare, despre unitate și perseverență, despre rolul important al comunității românilor în Italia ținut depresidentele deputaților din Forza Italia, On. Renato Brunetta. Menționăm că între cele două formațiuni, Forza Italia și PIR, există un acord de colaborare semnat la începutul anului.

A fosat prezent și Ambasadorul Românie la Roma, ES Dana Manuela Constantinescu care a încurajat integrarea românească în Peninsulă la toate nivelele.

 

brunetta pir 3

Cea de a doua parte a congresului, după un bufet românesc, a fost marcată de alegerile programate. Astfel, dacă până acum președinte a fost avocatul italian Giancarlo Germani, în noul mandat sibianul Cătălin Mustățea președinte ales cu majoritate de voturi.  Mihai Muntean a fost reconfirmat secretar general iar , vice-președinte a fost ales Adrian Grigor iar coordonator național, Cristiano Acquaroli. Federico Zinna și Toma  Romulus Sinca au fost aleși vice-secretari iar reprezentant al femeilor Cristina Alexandra Grigorescu. Avocatul Germani  va fi noul purtător de cuvânt al partidului și trezorier în timp ce

”Uniți suntem o forță” este deviza partidului și asta a arătat-o participarea la eveniment cât și coeziunea de păreri și interese ale acestuia.

C.M.