[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Pașii vieții” – Lansare de carte românească la primăria Romei

Prezentare de carte „Pașii Vieții” de Ana Nuțu
12 Ianuarie 2018, ora 16:00
SALA DEL CARROCCIO – Piazza del Campidoglio ROMA

Anna Nuțu, românca premiată în 2003 de autoritățile italiene pentru tablourile cusute la mână, își va prezenta autobiografia documentată în cartea „Pașii Vieții”, vineri 12 ianuarie 2018. Evenimentul va avea loc în prestigioasa Sală de Conferințe a Primăriei din Roma din Piazza del Campidoglio începând cu ora 16.00. Prezența Annei Nuțu la Campidoliu reprezintă un succes atât personal cât și pentru comunitatea românească din Italia.

Pentru prima dată, o carte scrisă în limba romană a primit găzduirea Ediliului Romei în prezența a numeroși oaspeți de onoare. Autoarea Anna Nuțu a insistat ca prezentarea cărții să fie bilingvă iar invitații vor vorbi atât în limba română cât și în limba italiană. În pofida faptului că volumul „Pașii Vieții” este un debut literar, Anna Nuțu este o artistă recunoscută de către autoritățile italiene încă din 2003 când a câștigat premiul „Vivere la Provincia”. Românca a fost singurul artist străin înscris în concurs alături de alți 50 de participanți italieni din Roma și împrejurimi.

Desăvârșirea artistică a Annei Nuțu a început cu creațiile monotematice religioase, cu scene originale din viața lui Iisus Hristos. Ele îmbină zeci de culori și detalii cusute cu fir de aur și argint. O parte din lucrări au fost expuse, în 2016, în Capela Salviati din Biserica San Gregorio al Celio din Roma. Un an mai târziu, Bazilica San Lorenzo Fuori le Mura a propus găzduirea a 72 de tablouri. Operele au fost admirate de turiști din întreaga lume care au scris zeci de pagini de impresii pozitive. Arta Annei Nuțu continuă să primească aprecieri din Argentina, Portugalia, Spania, Brazilia, Japonia.

„Activitatea artistică și deosebită sensibilitate conduc la impresia că viața Annei Nuțu nu a fost una ușoară, ci presărată de obstacole”, a scris jurnalistul italian Federico Carabetta după ce a vizitat expoziția „Lavori a mano d’iconografia” din Biserica San Gregorio al Celio.
Și tocmai despre aceste obstacole vorbește Anna Nuțu în cartea „Pașii Vieții” care va fi prezentată vineri, 12 ianuarie 2018, la Roma. Suferințele cusute cu măiestrie pe chipul lui Hristos au o inspirație reală despre care artista scrie cu limpezime sufletească.

Anna Nutu, originară din Mircești (județul Vrancea), trăiește în Italia de mai bine de 15 ani unde a fondat asociația „Arte e Curiosita e non solo” pentru toți tinerii „talentați și îndrăgostiți de frumos”. Chiar dacă este apreciată în Italia, țara natală se regăsește în orice acțiune, de la artă până la binefacere. În 2017 a ales să lanseze cartea „Pașii Vieții” la Focșani unde a organizat spectacolul „Întoarcerea fiilor comunei” un titlul cu dublă semnificație pentru autoare. La vârsta de trei ani, micuța Ana a fost adoptată de o familie din Galați unde și-a petrecut copilăria și adolescența. Gândul i-a rămas, însă la familia din Mircești pe care a regăsit-o adolescentă fiind.

Întreaga poveste a Annei Nuțu se regăsește în cartea „Pașii Vieții” care va fi prezentata vineri, 12 ianuarie 2018 la Roma. Printre invitații care vor lua cuvântul se află Mihaela Gheorghe, coordonatoarea volumului și Mihaela Schefer, Coordonatoarea Proiectelor Internaționale la Radioteleviziunea Italiana (RAI). Evenimentul se bucură de parteneriatele media oferite de ziarul Emigrantul, Radio Vocativ, Radio Roma Link, Televiziunea Dacia și Televiziunea Victoria TV.

Coordonator organizare,
Anca A Mihai Jurnalist +39 3493452268

Lasă un răspuns