O rețetă ușoară și delicioasă ca la bunica în bucătărie.
Rețete tradiționale
Grad de dificultate: UȘOR
Porții: 4
Timp de realizare: 20 de minute
Ingrediente:
- 500 gr macaroane
- 300 gr de nuci măcinate
- vanilie
- un praf de sare
- 150 gr zahăr
- 1 praf de scorțișoară
- 50 gr margarină
Fierbem macaroanele în apă cu sare vreme de 10 minute. Le scurgem de apa în care au fiert, le trecem printr-un jet de apă rece și le punem într-o sită la scurs. Amestecam într-un vas nucile, zahărul, scortișoara și zahărul vanilat.
Topim margarina într-o cratiță și adăugam compoziția de nuci, scorțișoară și zahăr. Le lăsăm la foc mic cateva minute și amestecam cu grijă pentru a nu se lipi. Apoi adăugăm macaroanele și amestecăm ușor pentru un aspect uniform.