[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Paștele la Velletri

DSC_4482Chiar dacă suntem departe de casă aici ne-am simțit ca acasă

DSC_4470Cu toate că o mare parte dintre noi nu a reușit să ajungă acasă, în România, sărbătoarile Paștelui au rămas în inimi și suflete, au fost trecute și petrecute cum s-a crezut mai bine. Noi, câțiva amici din Roma și cei din colectivul redacțional al ”Emigrantului”, am avut fericirea să fim invitați la Velletri, o localitate pitorească pe dealurile dimprejurul Romei.
Gazde ne-au fost organizatorii acestei sărbători, Constantin și Florentina Florea, mentorii Asociației Românilor din Velletri. Cu peste 2600 de membri, comunitatea de aici este una din cele mai numeroase. Și asta am aflat-o ori de câte ori ne’a Florică, așa cum îl știe lumea aici, ne chema și ne spunea: ”Aduceți-ne oameni buni ziare, ce sa fac numai cu 100 câte mi-ați dat?”

DSC_4476DSC_4480

DSC_4525DSC_4512DSC_4584Frizer, maseor, om de încredere cu coloană vertebrală, cu familie închegată, trecut de adolescență, nenea Florică este cunoscut și respectat la Velletri. A avut inițiativa creării acestei asociații și, ca prim rezultat pentru comunitatea numeroasă, a adus un preot și a găsit și spațiul necesar de rugăciune pentru ea.
Paștele la Velletri?

Ce să vă spunem decât numai de bine. Lume aleasă, bucatele care trebuiau să fie pentru această ocazie, voie bună și gazde pe măsură în locația unei pizzerii cu cuptor pe lemne de toată cinstea: pizzeria ”Il Pincio” din Via Paolina, 6.
Abia așteptăm să vină iar Paștele următor.

DSC_4596

 

Lasă un răspuns