[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

PĂSTORI SAU POLITRUCI ?

Societatea românească a ajuns să fie profund învrăjbită de intrigile celor care au pierdut alegerile din decembrie 2016 și acum vor să revină la putere prin demonizarea învingătorilor; pe de altă parte, măsurile pe care guvernul social democrat le-a implementat deja sau le are în plan spre a fi adoptate, între care impozitarea cu 16% a tuturor veniturilor companiilor, au afectat interesele unor multinaționale care jefuiesc nestigherite România și acum minează ordinea constituțională cu ajutorul unor trădători bine plătiți care generează și manipulează abil ignoranța și isteria colectivă pentru destabilizarea politică și economică a României.
Ca de obicei, orice scop josnic este poleit cu sloganuri democratice, stă sub aparența luptei ”sistemului” pentru reprimarea ”corupției”, cu punerea la zid a ”adversarilor penali”, dimpreună cu toată mascarada propagandistică pe care le comportă o astfel de acțiune absolut nocivă intereselor poporului român și integrității teritoriale a României.

Orice scop josnic este poleit cu sloganuri democratice

Marii actori din zielele acestea, ca niște lupi moraliști îmbrăcați în piei de oaie, s-au pus în fruntea adunăturii și cu ”prestigiul” lor neștirbit de vre-o ”zbârcitură penală” se erijează în campionii nepătați ai luptei pentru ”valorile statului de drept”, cu toate că pe dinăntru sunt plini de toată răutatea și putreziciunea: klownul și hrăpitoarea lui consoartă își apără căsuțele dobandite abuziv, prin falsuri și vânzări de suflete inocente; cucuveaua torționară are penali în familie cu dosărele bine dosădite; porcurorul general are și el un trecut pătat; serviciile au interese grele și crime la activ și uite așa această colcaială de viermi neadormiți roade totul … întru slava sistemului local și a organizațiilor oculte mondiale care se servesc de ei ca de niște unelte netrebnice!
Din toată această pestriță faună nu puteau lipsi proclamațiile șamanului papistaș și ale lui Cearceaf Alb: ambii dau în ”corupția criminală” și îndeamnă la rugăciune și resemnare! La o primă vedere cele două ucazuri par strict aliniate directivelor și lozincilor lansate în ultimele săptămâni, ca și cum ar fi fost dictate de acelaș sef din ”servicii” la care nu puține acatiste informative or fi dat șamaniile lor că altfel nu erau ei ”unși” în fruntea cooperativelor de vrăjeli duminicale întru prostirea și sedarea turmei celei cuvântătoare !!! Ce-or avea cei doi de pitit, de ce le-o fi frică încât să arate ei atât zel în lansarea de vorbe goale bune de adormit poporul, fiind atât de slugarnici față de klown și sistemul său criminal? O fi slujirea lui Mamona Banul, o fi prețul acoperirii de către sistem a trecutului dumnealor ori a mușamalizării hoțomăniilor șamanului Teodosie Porcu alias Petrescu și ale celor asemenea lui?
În mod cert nu la oratorii sforăitoare ne așteptam de la conducătorii spirituali. Tipul de ”păstor” care nu este nimic altceva decât un activist social poate fi înlocuit de mediator judiciar, psihoterapeut sau de alți specialiști; și tot așa tipul de ”păstor” politruc care, stă pe tușă ca să privească ”jocul” dând sfaturi oficiale, nu ne este de nici un folos. Mandatul de făcători de pace și de vestitori ai Evangheliei vine de la Dumnezeu nu din legea cultelor nr 486 pe 2006 cu sârg citată de Exagerat de Prea Nefericitul Cearceaf Alb.
”Păstorul cel bun, sufletul își va pune pentru oile sale” (IOAN X, 11). Noi avem nevoie de ierarhi care, în numele lui Dumnezeu se pun la dispoziția omului, îl însoțesc în durerile sale, în bucuriile sale, în speranțele sale și în temerile sale! Avem nevoie de ierarhi care să rostească cu simplitate și mare curaj adevărul în lupta actuală cu forțele întunericului și să propovăduiască ceea ce îi este esențial Bisericii, ceea ce a fost dintotdeauna centrul său: credința întru Unul Dumnezeu în Sfânta Treime slăvit, în Iisus Hristos cel Întrupat și în oblăduirea Sfântului Duh care va dura până la sfârșit.

„Penalii” sunt peste tot, în toate taberele care acum se bat pe ciolan

Cât despre poporul care – în plină iarnă – a ieșit în piețe și pe stradă ce să mai zic? Demonstranții din aceste zile – în marea lor majoritate oameni de bună credință – au ales ca încrederea și dorința lor firească de mai bine să fie înșelate și folosite de către personaje fără scrupule, servind interesele meschine ale unor structuri care luptă între ele pentru putere și bani. Parcă ar vrea acea mulțime să fie sacrificată și să servească drept trambulină pentru lansarea unor infami. Prea ușor s-au lăsat momiți de propaganda circarilor de profesie care trăiesc din minciună și manipulare.
Milă îmi e de popor dar numai puterea lui Dumnezeu va lumina sufletele și va îmblânzi inimile. „Penalii” sunt peste tot, în toate taberele care acum se bat pe ciolan însă schimbarea începe odată cu primenirea noastră interioară și cu întoarcerea la valorile străbune.

Arhimandrit Stefan Ene Popa (Roma)

foto copertă: Doru Sav