Știați că se poate face un pate și din linte? Iată o rețetă pentru unii nouă.
Acest pate de linte, bineînțeles că este foarte gustos, pufos și inedit. E simplu de făcut și foarte sănătos. Pentru cei ce-și doresc o evadare din monotonia micului dejun clasic sau vor ceva rapid de care să se agațe pentru cină, ori țin post și nu știu ce să/și mai inventeze, pateul de linte e o soluție potrivită și o ideea bună de a aduce mai mult fier în organism…
INGREDIENTE
500 g linte
375 g ciuperci proaspete
250 g porumb boabe
2 cartofi
2 morcovi
4 căţei de usturoi
1 ceapă
1 crenguță cimbru
2-3 fire de pătrunjel
1 lingură făină
ulei de măsline
sare şi piper
PREPARARE
În vase separate, se pun la fiert cartofii, morcovii și lintea. Apoi se scurg, și se mixează împreună cu boabele de porumb și usturoiul.
Într-o lingura de ulei se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt și, când a devenit aurie, se adaugă ciupercile feliate. Se lasă pe foc pâna ce se evaporă apa pe care și-o lasă ciupercile.
În piureul de legume se adaugă ceapă și ciupercile, pătrunjelul, cimbrul și se potrivește de sare și piper.
Se unge o tavă cu puţin ulei, se tapetează cu făină și se toarnă aluatul. Se nivelează și se dă la cuptor pentru 30 minute. Se servește pe pâine prajită.