[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Patru medalii pentru lotul olimpic al României la Balcaniada de Geografie

Elevii din echipa României prezenți la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie au obţinut trei medalii de aur şi una de argint.

medalie

Performanța a fost realizată de următorii elevi: Anca-Maria Rădulescu (Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti), Ionel-Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina) şi Andrei Tudor Suciu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) – medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Crăciun (Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân” din Constanţa) – medalie de argint.

Toţi componenţii echipei României sunt elevi în clasa a XII-a.

Selecţia lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2015, la Cluj-Napoca.

La această primă ediţie a Balcaniadei de Geografie, desfăşurată între 24 şi 30 iunie la Belgrad, au participat 28 de competitori din şase ţări. Fiecare lot a fost alcătuită din patru elevi şi doi lideri (profesori coordonatori). În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, ţara gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

 

Sursa: www.romanialibera.ro