[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Paul Asoltanei – un român obișnuit

Paul- promemPaul Asoltanei, născut la 27/07/1971 in România, in 1990. Am terminat liceul cu profil electronic la Pascani. ‘91-’92 stagiul militar, apoi m-am incris la facultate la silvicultura. Dupa un an de facultate, am decis ca nu are sens sa pierd prea multi ani in romania si am plecat in Italia in mai 1993. Ca orice inceput, intr-o tara straina, a fost greu, cu chiria, cu munca, cu limba, cu prieteniile, dar multumesc lui Dumnezeu ca am trecut cu bine. Conditiile de locuit erau cam critice; erau doua variante pentru cei ce nu aveau chirie: ori la parcul de masini, ori in corturi (asa zise). Eu am ales cu niste prieteni sa ne facem niste corturi intr-o proprietate a unui om (parc) si acolo dormeam. Timpul a trecut, am inceput sa muncesc in constructii, mi-am gasit o chirie într-un apartament, am inceput sa-mi fac prieteni, am inceput sa invat limba si totul a inceput sa se contureze. Dupa primii 2 ani si jumatate m-am intors in Romania in vacanta, m-am insurat si apoi m-am intors cu sotia mea in Italia. In 1996, cand s-a dat posibilitatea de a se face documente, ne-am facut amandoi permise de ședere, fiind angajati amandoi, si in 1997, prima data cu documente in regula in Italia, am mers în vacanță în România. In 1996 ni s-a nascut primul baiat, Roberto, iar in 2000 al doilea baiat, Jonathan.
Au trecut anii, am muncit in constructii, angajat pana in 2002, iar din 2003 am deschis o societate de constructii pe cont propriu. In 2008 m-am inscris aici la facultate de drept si muzică, dar din motive birocratice, nu am terminat nici una, ca atare sunt în cauză cu Facultatea Spiru Haret.
In 2008 am facut o fundatie umanitara, în urma evenimentelor dramatice din Romania, (inundatiile in 2008, 2009), facand transporturi de ajutoare celor defavorizati din Romania, apoi ne-am mobilizat aici in Aquila in urma cutremurului din 2009, oferind un ajutor material romanilor care au fost afectati de acest cutremur, si am dezvoltat diferite proiecte de ajutorare pentru romanii defavorizati de aici din Italia si din Romania.

Lasă un răspuns