[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Paula Măriuț Ciobanu – o pictoriță româncă la Rasegna Artistica Internazionale “Orizzonti d’Arte din Torino (video)

Alături de criticul și organizatorul Enzo Nasillo

          Inaugurată pe 16 iunie la prestigiosul Mausoleu „Bela Rosin” din Torino, manifestare Rasegna Artistica Internazionale “Orizzonti d’Arte” își închide porțile vineri, 29 iunie 2018.

            Expoziția a fost realizată printr-o selecție riguroasă a operelor, efectuată de doct. Enzo Nasillo (critic de artă, editor, jurnalist și ăreședintle Asociației „Orizzonti Contemporanei”), o alegere a ceea ce reprezintă noile tendințe în arta vizivă modernă. Vineri, la încheierea evenimentului, un juriu format din jurnaliști, critici, reprezentanți ai autorităților torineze și ai lumii culturale vor acorda premii.

            O prezență importantă pentru noi, românii din Italia, – între cei 68 de pictori, sculptori, fotografi, ceramiști, poeți, prozatori, pictori, artiști italieni dar și străinidin alte domenii – este artista Paula Măriuț Ciobanu.

           

             Descoperită de noi de puțin timp, pictorița româncă este o artistă cu state vechi în saloanele și expozițiile Italiei și Europei. Peste 100 de premii și diplome, expoziții la Napoli și Palermo, în România sau Spania, Olanda… Lista e lungă și continuă.

            Într-o discuție telefonică,  amabilă și plină de patos când vorbește despre artă, Paula ne-a mărturisit pasiunea sa din fragedă pruncie pentru desen. Descoperită de bunici care „i-au pus în mână un cărbune stins din sobă”, pictorița și-a petrecut copilăria în comuna Traian din județul Bacău, pentru ca mai târziu să devină pictor industrial în timpul regimului comunist.

            „Dacă nu fac zece lucruri într-o zi, nu mă simt bine” ne spune. Pictura, activitatea, prezența la tot ce înseamnă viața culturală torineză, a asociațiilor românești sau străine de aici dar și  la expozițiile din Europa, Paula Măriuț Ciobanu este un spirit creator neobosit, susținută desoț,  copii și prieteni, curtată de lumea culturală, premiată de marile saloane. În 2016 obține premiul „Edgar Degas” în Franța.

  Noi îi dorim succes și la cât mai multe premii și creații frumoase!

Cristi Merchea

foto și video: Mihai Bursuc

https://www.facebook.com/bursucs/videos/1921869571167971/

Lasă un răspuns