[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

PDL și-a deschis filială regională în Italia

pdl lazioPDL se reorganizează și în Italia.”Las Vegas”, restaurantul unui vrâncean din Civita Castellana, un orășel pitoresc din inima Italiei, a fost gazda evenimentului.

Restaurantul  “Las Vegas” din Civita Castellana, în haină nouă după lucrările de restructurare prin care a trecut,  a fost duminică, 14 iulie,  gazda unui eveniment diferit față de cele obișnuite: Partidul Democrat Liberal, prin reprezentantul său, senatorul de diaspora Viorel Badea alături de un grup de simpatizanți și membri veniți din diferite zone ale regiunii Lazio, a pus bazele unei noi  filiale ”județene” PDL în Italia, filiala Lazio.  

Venit în Italia pentru aceasta dar și pentru alte probleme legate de conaționalii noștri, senatorul Viorel Badea și-a prelungit vizita și la Ambasada României la Roma. Comunitatea românească de aici, cea mai numeroasă din Peninsulă, are, pe lângă împliniri și multe probleme. Una dintre cele mai acute și stringente este aceea a cetățenilor decedați aici din diferite motive și neîmpatriați din lipsa de bani a familialilor. Într-un interviu acordat publicației noastre înaintea începerii întâlnirii, senatorul Badea ne-a vorbit despre inițiativa legislativă a  domniei sale cu privire la decretul lege care ar fi dat posibilitatea cetățenilor decedați în Italia să fie reîmpatriați pe cheltuiala statuluii român, inițiativă respinsă prin aportul lui Mircea Geoană.

Cu privire la legalitatea existenței filialelor partidelor românești pe teritoriul Italiei, PDL având o astfel de filială aici, domnia sa ne-a răspuns că da, aceasta este legală și că beneficiază și de un birou, de un sediu de reprezentanță.

Cuvântul de deschidere l-a avut reprezentantul ales, senatorul Badea,  care a arătat importanța acestui partid pe scena politicii românești dar și a celei europene, PDL făcând parte din ”Internaționala populară”, organizația partidelor de dreapta din lume. ”Sunteți membri ai celui mai mare partid din România (…) și nu ai PPDD sau altei glumițe ale istoriei” s-a adresata cesta oamenilor, vădit impulsionați. Sfaturile lui către membrii PDL prezenți la Civita Castellana au fost de cooperare și muncă în colectiv, fără lupte ascunse, fără promisiuni deșarte (locuri de muncă, bani, funcții). ”Singurul lucru pe care să-l promiteți dar pe care să-l duceți la bun sfârșit să fie acela al ajutorului pe care să-l dați oamenilor, membri sau nu ai PDL.(…) În organizație trebuie să acționați cu sinceritate, fără sforării și interese meschine. ”

Au urmat propunerile și alegerile membrilor conducerii PDL Filiala Lazio. Președinte al organizației teritoriale Lazio a fost ales Decebal DRĂGUȘEL,  ajutat de doi prim-vice-președinți , în persoanele lui Ionel NEDELCU (Civitacastellana, proprietarul restaurantului LAS VEGAS) și Dorin BRICIU (Seze). A fost ales câte un vice-președinte pe fiecare provincie: Laura DINU pentru Roma, Cristian BENZAR (Latina), Gheorghe STOLERIU la Frosinone, Georgiana PELIN pentru provincia Viterbo,   rămânând vacantă funcția pentru provincia Rieti. Au fost alese și trei persoane pentru funcțiile de secretari executivi: Laurențiu RAITA, Daniel COMAN  și Marian DINU. Pentru fu ncția de secretar-general, cea care va aduce cel mai mult de muncă, au fost aleși  Constantin Pop și lui Mihaela Sinca.

S-a fixat și o cotizație simbolică pentru membrii partidului, 1 €/lună, cifră care va fi donată odată cu primirea carnetelor de membru.

Noul președinte ales, Decebal DRĂGUȘEL a cerut mebrilor aleși în conducerea filialei Lazio cât și tuturor celorlalți membri și simpatizanți un singur lucru: comunicare. ”Sper și cred în echipa care s-a format astăzi  că împreună vom realiza lucruri bune, într-o luptă comună pe baza liniilor politice ale partidului și, așa cum a spus și senatorul Badea, fără dedesubturi”.

La final,  senatorul Viorel Badea le-a spus celor prezenți că  lozinca după care ar trebui să se ghideze noua filială a partidului în alegerea oamenilor și membrilor, să fie: ”dacă nu poți, nimeni nu te obligă!”.

Unul dintre participanți a cerut ca următoarea întâlnire, cea a congresului partidului pe Italia, să se țină în Capitală pentru că , ”toate drumurile duc la Roma”.

foto și text: C. Merchea

senator cu nenea gheorghe frosinone
Senatorul Viorel Badea și președintele PDL al provincia Frosinone Ghoeorghe Stoleriu

Lasă un răspuns