Pelinul proaspăt este foarte eficace în lupta cu: gândacii de bucătărie, capusele, ploșnițele, iar aroma lui puternică curăță aerul din casă.
Cu infuzia obținută din 5 litri de apă și 50 de grame de pelin se spală sau se sterg geamurile, pereții, dușumeaua și mobila.
Sirop de pelin
Într-un borcan de 400 ml, se pun 15 linguri de frunze proaspete de le pelin, tăiate mărunt. Deasupra se toarnă miere, până când se umple borcanul. Se astupă borcanul cu un capac, apoi se lasă la macerat vreme de o lună. Se obţine un sirop vâscos, amărui şi aromat, cu efecte tonice, digestive, reduce balonarea şi laxative.
Ceaiul de pelin
Este eficient în detoxifierea organismului şi stimularea sistemului imunitar. În plus, ceaiul de pelin este un excelent bun remediu împotriva viermilor intestinali şi a altor paraziţi deoarece pelinul conține substanțe fatale pentru aceștia.
O cană cu ceai de pelin sau una-două linguri cu tinctură de pelin administrate zilnic timp de 2 săptămâni sunt suficiente pentru a scăpa definitiv de paraziți sau viermi intestinali.
Ceaiul de pelin poate scade febra, reduce inflamaţiile căilor respiratorii şi îmbunătăţeşte starea pacienţilor cu răceală şi gripă.
Folosirea timp îndelungat a ceaiului de pelin este asociată cu efecte secundare: ameţeli, insomnie, vărsături. De aceea nu utilizaţi acest ceai mai mult de 20-22 de zile. Ceaiul de pelin este contraindicat celor ce suferă de infecții intestinale sau afecțiuni ale sistemului nervos. Este interzis femeilor însărcinate și a celor care alăptează.