[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Pensule necesare pentru realizarea machiajului perfect

Întotdeauna când vorbim de machiaj, ne gândim cu siguranță și la accesoriile folosite, în special ne gândim la pensule. Accesoriile de makeup sunt indispensabile oricărei persoane care se machiază, fie că ne referim la o ascuțitoare, fie că ne referim la dischetele demachiante

Pentru a înțelege mai bine ce pensule sunt indispensabile pentru realizarea machiajului perfect, dar și pentru a observa de unde provin diferențele mari de prețuri dintre acestea, îți pot spune doar că pensulele de machiaj sunt confecționate fie din păr sintetic, fie din păr natural (unele dintre ele fiind confecționate din ambele tipuri de păr).

Mai jos, voi enumera tipurile de pensule potrivite pentru fiecare parte a feței și voi preciza și părul din care sunt cele mai multe pensule confecționate. Acest lucru nu este obligatoriu, însă te-ar putea ajuta mult să folosești pensula potrivită produsului pe care îl folosești. Reține însă, forma nu este neaparat cea precizată de mine (fiind multe branduri care au în gama lor de produse și pensule de machiaj, modelele pot varia).

Pensule pentru fondul de ten:

Îmi place să spun asta pentru caă multe persoane mă tot întreabă: dacă te machiezi singură acasă, nu este necesară achiziționarea unei astfel de pensule sau a unui burete. Motivul pentru care îți recomand aplicarea fondului de ten cu degetele curate îl reprezintă faptul că ai putea consuma cam la jumătate din cantitatea de fond de ten pe care ai fi folosit-o dacă ai fi aplicat mai ales cu buretele (chiar și umed).

Asadar, pensulele de fond de ten sunt de obicei confecționate atât din păr sintetic, cât și din păr natural. Ele se găsesc în multe forme, iar unele dintre ele pot fi  doar din păr sintetic. Cel sintetic se folosește de obicei pentru produsele lichide/cremoase deoarece nu absorb produs.

Pensule pentru corector:

De cele mai multe ori, această pensulă seamană cu pensula plată de fond de ten, însă are o dimensiune mult mai mică pentru a putea pătrunde cu ea în locurile mai greu accesibile, cum ar fi partea interioară a ochilor.

Pensule pentru pudră:

Pensula pentru pudră este cea mai voluminoasă din setul de pensule. Aceasta este ideal confecționată din păr natural.

Pensule pentru blush/contur:

Pensulele pentru blush/contur sunt confecționate din păr natural (atunci când folosiți blush sau contur pudră), iar din păr sintetic pentru produsele cremoase. De cele mai multe ori, pensula are o forma teșită pentru a oferi mai multă precizie.

Citiți mai mult: http://andreeatofanbeauty.ro/pensule-necesare-pentru-realizarea-machiajului-perfect/