[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Pentru vrâncenii de acasă și din Diaspora: pâine și circ sau investiții?

„Întrebare pentru vrâncenii de acasă și din Diaspora: vreți petreceri din banii județului Vrancea sau investiții în drumuri, școli sau spitale?”

        Aceasta este întrebarea adresată de către Ovidiu Burdușa, – singurul consilier județean ales în România -, într-un sondaj pe Facebook care să verifice dacă într-adevăr vrâncenii asta își doresc cel mai mult pe bani publici: pâine și circ. Cum s-a ajuns aici?

         Președintele CJ Marian Oprișan a afirmat, la ultima ședință din 2 noiembrie,  că 80% dintre vrânceni își doresc acest tip de eveniemente. Asta pentru ca Marian Oăprișan voia să justifice în fața aleșilor sumele exorbitante alocate parangheliilor cu sau fără ștaif, să răspundă criticilor, în condițiile în care județul Vrancea e codaș la mai toate: sate aflate în Evul Mediu, populație îmbătrânită, tineret emigrat și economie privată sugrumată, fără investiții străine majore și fără nici un fel de orizont promizător. 

         „Noi, majoritatea care am câștigat alegerile cu voturile cetățenilor, prin programul nostru ne-am angajat ca aceste momente evocatoare care reflectă marele respect pe care îl au cetățenii județului Vrancea și așa zisele dumneavoastră paranghelii pe care le criticați de fiecare dată când aveți ocazia, vă mai dau încă o dată o veste foarte proastă: peste 80% din cetățenii județului Vrancea, din cercetările sociologice, sunt de acord cu aceste lucruri. Atât timp cât cetățenii își doresc aceste lucruri, eu voi fi primul care voi sprijini această abordare în beneficiul cetățenilor, pentru că viața nu înseamnă numai grija zilei de mâine. Nu trebuie să stăm acasă în întuneric. Viața înseamnă și muzică și poezie.”

         Deși infrastructrura în Vrancea e la pământ, vrâncenii emigrează săptămânal în țările dezvoltate ale Europei, spitalele sunt locurile unde se merge la moarte sigură (după ce plătești șpăgi grase) iar învățământul și cultura sectoarele cele mai neglijate, Consiliul Județean Vrancea și-a permis luxul de a finanța un site al instituției, făcut în batjocură, cu 10.000 € plus TVA,  patru „monumente” la intrările în județ cu 87.000 €/bucata (x 4 buc. = 348.000 €), un sistem de monitorizare video al ședințelor de 185.000 € pentru a nu mai vorbi de Revelion sau festivalul Viei si Vinului Bachus din toamna 2018 costat aproape 500.000 €.

          Sume pentru care populația nu s-a scandalizat și nu a ieșit în stradă, semn că este mulțumită de toate aceste cheltuieli fără sens, care nu duc nici pe departe la evoluția județului moldovean. O fi având și Marian Oprișan dreptate, ce să mai credem. Dacă pâine și circ vor, pâine și circ le dă. 

        Cei care vor să-și spună părerea, vrâncenii în mod special, o pot face aici

Cristi Merchea

 

Lasă un răspuns