[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Pepenele roșu – savoarea verii

Pepenele este o plantă târâtoare din familia Cucurbitaceae. Specia este originară din regiunile sudice ale Africii

Este cultivat în lumea întreagă pentru fructul său voluminos și comestibil, iar vara este vedetă. Pepenele are calităţi excepţionale, jucând un rol important în tratamentul diferitor infecţii ale organsimului, între care se numără şi inflamaţiile articulaţiilor. Este bogat în potasiu și se recomandă consumul zilnic. Consumul de pepene poate ajuta la îndepărtarea riscului obezităţii, diabetului şi bolilor de inimă. Pepenele, de asemenea, promovează sănătatea pielii şi a părului, creşte nivelul de energie în corp, ne potoleşte setea şi ne încântă mirosul şi papilele gustative cu a lui savoare proaspătă şi gust de un dulce inconfundabil.

Fructul este un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.

Beneficii:

1. Previne astmul;

2. Ajută la prevenirea constipaţiei şi promovează sănătatea tractului digestiv;

3. Bun hidratant: are 92% apă şi este plin de electroliţi, previne deshidratarea;

4. Previne cancerul colorectal, de prostată, de plămâni, la sân sau cel de col uterin;

5. Viagra naturală, deoarece citrulina ajută la relaxarea vaselor de sânge, permiţând astfel un flux sangvin mai abundent, deci o mai bună irigare a organelor;

6. Reduce durerile musculare date de contracţiile tip „cârcel“ şi îmbunătăţeşte timpul de refacere după exerciţiile intensive ale sportivilor;

7. Pepenele este fantastic pentru piele și păr deoarece are vitamina A, un nutrient  necesar pentru producţia de sebum care păstrează hidratare;

8. Foarte bun în dietele pentru slăbit, pentru că poate fi mâncat în orice cantitate;

9. Detoxifiant natural datorită conţinutului de apă care îl recomandă în detoxifierea corpului;

10. Rol deosebit în prevenirea formării pietrelor la rinichi şi dizolvarea acestora prin reducerea concentraţiei de acid uric din sânge.

Suc de pepene roșu

Ingrediente:

1/2 pepene roșu, cca 2 kg
zeama de la o lămâie
100 ml apă
100 gr zahăr brun
cuburi de gheață
frunze proaspete de mentă

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui storcător obținem sucul de pepene. Se pune la rece pentru 30 min. Separat se fierbe zahărul cu apa pentru 2 minute și se lasă să se răcească. Într-un cofer de sticlă, cca 1.5-2 l, se pune siropul rece, zeama de lămâie, sucul de pepene și cuburi de gheață. Se amestecă energic cateva secunde.
Se servește rece, cu mentă.