[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Peste 2000 de cărți trimise de copiii din România celor din Italia

       

      O cerere de ajutor facută de profesoara Valentina Popa pentru cei 30 de copii români care frecventeaza Parohia „Nichita Romano” din Monte Compatri, Roma condusă de preotul Cristian Țuțuroi, apel facut de Ziarul Emigrantul și mai apoi de Ziarul de Vrancea în care se cereau 30-40 de cărți românești, s-a transformat într-o întreagă campanie de solidaritate a copiilor din România cu copiii români din Roma.

       Imediat s-au alăturat cu donație de carte foarte mulți copii din Vrancea, Mangalia și Constanța. Astfel Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din Focșani (director Margareta Tătăruș), Școala Gimnazială din Bordeasca Veche (profesor Bătrânu Steluța), Asociația „Eu, tu, ei” prin proiectul „Carte în sate” (coordonator Silvia Vrînceanu), Asociația umanitară „Hope and Love for Life” (Corina Baraghin), Școala Gimnazială și Asociația de părinți „Gala Galaction”, Mangalia (director Adriana Popescu) și Școala Gimnazială „DR. Constantin Angelescu” și Grădinița nr 23, Constanța (profesor Doina Bîtcă) au donat atât de multe încât copiii români care frecventează asociații românești au primit, în cadrul unor evenimente dedicate copiilor vor primi în dar de 1 iunie, sute dintre acestea. 

Copiii din Mangalia

Pe 1 iunie, copiii din Monte Compatri (Roma), coordonați de Valentina Popa, au primit cărți la fel cum cei de la acțiunea organizată de Asociația Românilor din Velletri.

Cărțile destinae copiilor din Monte Compatri

       Un rol foarte important îl au aici vrâncenii. Chiar dacă acivează la Constanța, Roma, Mangalia sau Focșani, cei mai mulți dintre organizatori și colaboratori sunt vrânceni: Doina Mustățea,  Margareta Tătăruș, Valentina Popa, Corina Baraghin,  Maria Săvulescu, Doina Bîtcă, Silvia Vrînceanu, Bătrânu Steluța, precum și firmele de transport S.C. B.C.S.TRANSCURIER S.R.L (Sorin Barbălata) și ROBIN GRUP (Robu Andrei) și FAN COURIER

      Donația de carte în limba română pentru copiii români din Italia a luat amploare atât de mult încât, la ora actuală, peste 2.000 de cărți au ajuns sau sunt pe drum. Numai de la Mangalia, prin grija Mariei Săvulescu, a profesorilor și copiilor de acolo, au pornit spre Roma 1077 cărți

Iată mesajul lor pe pagina Facebook:

Ce poate fi mai minunat decat sa vezi copiii daruind carti altor copii si asta in preajma zilei de 1 Iunie !
Multumesc celor care au facut posibil acest proiect: Scoala Gimnaziala si Asociatia parintilor Gala Galaction Mangalia prin directorul Adriana Popescu si  Mihaela Condurachi Popa. Partenerilor din Italia, Roma, dl Cristi Merchea si dna Doina Mustatea(initiatoarea proiectului). Nu in ultimul rand Fan Courier!

    Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, la fel cum amintim aici și pe Daniela Sopare si Aurelia Romanovici de la Palestrina (Roma). 

Lasă un răspuns