[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Peste 47 de milioane de euro, fonduri europene, alocați pentru sprijinirea tinerilor inactivi să intre pe piața muncii

Proiectul noncompetitiv INTESPO – Înregistrarea tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare, prin care se vor aloca peste 47 de milioane de euro, fonduri europene, pentru sprijinirea tinerilor inactivi să intre pe piața muncii, a fost aprobat de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU), a informat vineri, 11 august, Ministerul Muncii și Justiției Sociale

Tinerii inactivi sunt cei care nu figurează în evidențele de la Educație, nici în cele ale angajatorilor și nici nu se pregătesc pentru a ocupa un loc de muncă. Practic, nu figurează nicăieri, dar ei există și pot reprezenta soluția pentru criza acută de forță de muncă din România.

INTESPO vizează înregistrarea a cel puțin 200.000 de tineri în program, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Sunt vizați în special tinerii cu nivel scăzut de competențe și care au dificultăți în a se integra social.

Odată înregistrați în program, ei vor beneficia de informare și consiliere profesională, inclusiv de profilare, iar după această etapă vor fi îndrumați către măsura activă de care au nevoie sau către alte servicii.

De asemenea, proiectul încurajează și implicarea partenerilor sociali, precum patronate și sindicate, astfel încât oferta de pachete de măsuri active personalizate să se concretizeze în ocuparea unui loc de muncă. Proiectul are o durată de implementare de patru ani și un buget de 213.636.395,25 de lei (47.474.754,5 de euro).

Agerpres