[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Petiție pentru înființarea unui liceu românesc la Roma

„Patria o face şi limba şi istoria, şi religia şi tradiţiile. A da cu piciorul în toate acestea, este a se lepăda cineva de patria sa.” – Spiru Haret

↗️Un liceu românesc în mijlocul celei mai numeroase comunități de români din emigrație, înființat după modelul și respectând principiul reciprocității cu Liceul „Dante Alighieri” din București, ar reprezenta o bază solidă pusă de statul român în domeniul consolidării identitare a comunităţilor româneşti din diaspora.

Senatorul de diaspora Viorel Badea

↗️Discuțiile cu partea italiană pentru înființarea acestui liceu au fost începute încă din anul 2012, însă nu au mai fost continuate de către guvernarea PSD. În aceste condiții, senatorul #PNL Viorel Badea solicită de doi ani, prin amendamente la bugetul național, alocarea unei sume necesare pentru înființarea Liceului Mihai Eminescu. Deși sursele de finanțare există, aceste amendamente au continuat să fie respinse de majoritatea PSD, iar proiectul de infiintare a primului liceu românesc din mijlocul diasporei moderne să fie ignorat de guvern.

✍️Semnează AICI petiția pentru înființarea Liceului ”Mihai Eminescu” la Roma și dă șansa tinerei generații de români crescuți în diaspora să își păstreze identitatea lingvistică și națională, precum și pentru promovarea culturii și spiritualității românești în capitala Italiei.

Lasă un răspuns