[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Petra Ana Mirică Bobiţ, poeta în vârstă de 12 ani care a primit trei premii la Milano

Petra-Ana Mirică-Bobiţ, o gălățeancă în vârstă de 12 ani, în numai trei ani, a tipărit trei volume de versuri proprii, a fost publicată în reviste şi a obţinut un braţ de premii în ţară şi străiătate.

Fetița cu gânduri profunde a primit mesajul oficial din partea lui Alessandro Villa, fondator al Centrului de Tineret şi Poezie de la Triuggio (Milano) la concursul care aliniază anual în jur de o mie de competitori, chiar şi din 20 de ţări.

 

Petra a fost premiată la Concursul internaţional „Giovani e Poesia” („Tinerii şi Poezia”).

Premiul întâi şi alte trei premii speciale, la grupa de vârstă A, pentru copiii de până la 12 ani! Anul trecut, primea, la acelaşi concurs, Menţiunea de onoare. Acum trei ani, avea bucuria de a primi, tot acolo, Premiul special „Valorizza il territorio” – pentru poezii care să pună în valoare plaiurile natale. Tot atunci, câştiga şi Menţiunea specială la Concursul internaţional „Castello di Duino”, de la Trieste, Italia. Gălăţeanca este şi laureată a Festivalului internaţional „Renata Verejanu”, de la Chişinău.

De câţiva ani, din Italia, unde a izbutit să fie o singură dată prezentă la o festivitate de premiere, Petra primeşte reconfirmarea apartenenţei la o… academie: i se reconfirmă legitimaţia de membru asociat la Academia di Belle Arti, de la Salerno.

Impresionant este că, în această primăvară, Premiul I este însoţit şi de Medalia de Argint a Preşedinţiei Italiei. Foarte tânăra poetă este şi membă a cenaclului „Lumina”, al elevilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 28 şi a citit în cenaclul „Noduri şi Semne”.

Viata Libera

Lasă un răspuns