[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Pielea vegetală MADE IN ITALY făcută din tescovină

H&M tocmai a premiat o inovație italiană: pielea din vin, realizată din tescovină, 100% ecologică.

  Global Change Award este un premiu care se acordă în fiecare an produselor cu potențial economic deosebit și se disting prin trăsături inovative și inventive speciale.
În 2019 premiul cel mare a fost acordat societății milaneze Vegea a arhitectului Giampiero Tessitore pentru pielea vegetală, extrasă din resturile de la prelucrare a vinului.

Acest tip de piele, explică Giampiero Tessitore pe site-ul societății sito dell’azienda, “are aceleași caracteristici mecanice, estetice și senzoriale ale pielii adevărate, dar este realizată cu uleiuri și fibre vegetale extrase din tescovină. Dincolo de aceste caracteristici, acest produs este eco-sustenabil și ar putea într-adevăr înlocui pe cea de origine animală.

Astăzi, în lume se produc peste 26 miliarde litri de vin iar din rezidurile procesului de producție ar putea fi realizate în fiecare an peste 3 miliarde de mp de piele vegetală.”
Mai mult, la realizarea acestui produs, spre deosebire de pielea sintetică actuală realizată din petrol, se va folosi mai puțină energie fără poluare.

În colaborare cu societățile din industria modei, în mod particular cu H&M Foundation, Vegea a realizat prima colecție de modă VegeaTextile.

Cum va fi utilizată? „Pielea din vin” va putea fi folosită la decorațiunile caselor, în interioarele mașinilor, la realizarea poșetelor doamnelor sau a hainelor…


Acum, cu ajutorul unor fonduri europene, Vegea lucrează la un proiect de industrializare a acestui produs pentru introducerea lui pe piața de larg consum.

Semnalat de Rodica Ciobotaru

Lasă un răspuns