[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Pizza, spaghetti sau gândaci? Pe Amazon o carte cu 12 rețete tabù

În 2015, Parlamentul European a votat o lege de actualiazare a uneia mai vechi, de circa 20 de ani (CE 258/97), care reglementa materia novel food, adică producția, vânzarea și consumul produselor alimentare rezultate ale inovației tehnologice sau tradiției țărilor din afara UE.

Mai precis, categoria cuprinde „toate acele alimente, ingrediente și tehnici de producție aliemnatre pentru care nu este demonstrabil un consum semnificativ” în țările Uniunii Europene.  Astfel, este permisă vânzarea și consumul prosudelor din insecte. În Italia a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Deci, sarmale în foi de viță sau o caradașcă crocantă în tigaie cu sos tomat?

În Italia au apărut și artizanii acestei bucătării.

Un adevărat tabù alimentar în țara pastelor și a pizzei, care are o cultură  gastronomică exportată în toată lumea, dar care a început să prindă.

Bucătarul trevigean Roberto Cavasin a realizat un site (www.masterbug.it), un canal Youtube (youtube.com/masterbug ) și o pagină Facebook unde ne învață cum se prepară aceste insecte. De aici, și o carte, „12 rețete cu insecte” care acum se vinde și pe Amazon. 43 de pagini în care sunt detaliate rețete cu lăcuste, gândaci, greieri, viermi de mătase sau râmele de făină de către chef Cavasin.
Ce spaghetti, ce pizza? Gândacii sunt mâncarea viitorului.
Poftă bună!

C.M.


https://www.youtube.com/watch?v=AoopgTm-oyQ


Lasă un răspuns