În această perioadă, verziturile sunt din belșug iar urzicile sunt printre cele mai bogate în minerale și vitamine.
Faceți un efort și beți măcar o cană din apa în care au fiert urzicile. Este atât de sănătoasă încât ar fi păcat să o aruncăm. Știu că multora nu le place gustul dar gândiți-vă că în zilele noastre, majoritatea produselor cumpărate sunt pline de conservanți și coloranți așa că o cană de sănătate nu poate fi refuzată!
Ingrediente pentru plăcintă
1 pachet foi de plăcintă
800 g urzici
2-3 fire praz
1 legatură mărar
ciuperci opțional
sare
piper
80 ml ulei
Mod de preparare
Într-o oală cu apă sărată pun urzicile la fiert. După ce acestea au fiert, lasă-le la scurs, într-o strecurătoare.
Între timp pregătește restul umpluturii. Astfel, prazul spălat, curățat și tocat mărunt trebuie să îl pui la călit în uleiul încins, apoi adaugi urzicile scurse și tocate mărunt și ciupercile (dacă vrei cu ciuperci). Presară verdeața tocată și omogenizează bine umplutura.
Unge o tavă încăpătoare cu ulei, pune în ea 4-5 foi de plăcintă, toarnă umplutura de urzici și praz, iar la final acoperă cu încă 4-5 foi de plăcintă. Unge plăcinta cu puțin ulei.
Dă tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute.