[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

PLANTE AROMATICE ANTIVIRALE, VITAMINE ȘI MINERALE

antivirale

A sosit şi sezonul gripei. Cel mai important este să previi apariţia acesteia sau a unui alt tip de virus care ne amenință sănătatea acţionând prin administrarea de vitamine naturale, suplimente, plante aromatice care stopează evoluţia acesteia. Cât de multe dintre aceste ierburi, vitamine, și antivirale sunt la îndemână dacă aveți nevoie de ele?

Vitamine

Vitamina A, vitamina D, vitamina E, și vitamina C sunt toate, substanţe nutritive vitale pentru sistemul imunitar și sunt toate cunoscute pentru că ajută la prevenirea şi lupta împotriva virușilor. În special, vitamina C este bine cunoscută pentru proprietăţile combative împotriva viruşilor, dar dacă luați doze mari de vitamina C pentru a lupta cu un virus, nu trebuie să întrerupeți brusc tratamentul ci trebuie să îl reduceţi progresiv.

Zincul și seleniul

Zincul s-a dovedit a fi eficace împotriva răcelilor comune și ca tratament topic pentru herpes. Acesta este considerat a fi eficient în eradicarea virusului. Sistemul imunitar are nevoie de seleniu pentru a funcționa corespunzător și pentru a construi necesarul de celule albe din sânge

Probioticele

Probioticele sunt întotdeauna de ajutor în menținerea sănătății intestinale, în special atunci când organismul este ţinta unui atac viral care implică sistemul digestiv. Alimentele probiotice și băuturile fără adaos de zahăr pot ajuta la menţinerea unui echilibru sănătos de bacterii. Vorbind de probiotice, menținerea unui tract intestinal sănătos este absolut necesară pentru a avea un sistem imunitar puternic.

usturoiUsturoiul

Usturoiul este un natural anti-viral, anti-fungic, și antibacterian. Puteți adăuga usturoi într-un tonic sau îl puteţi consuma şi crud. Aceasta nu numai că vă va ajuta în lupta împotriva viruşilor dar va ucide orice alt tip de infecții secundare care încearcă să prindă rădăcini.

Echinacea

Echinacea sprijină nu numai sistemul imunitar dar reduce severitatea şi durata infecțiilor virale.

Argintul coloidal

Argintul coloidal este considerat că interferează cu enzimele care permit apariţia viruşilor (bacteriile și ciupercile).

Socul

Un studiu a arătat capacitatea extractului de soc de a reduce simptomele de gripă ajutând la refacerea organismului. Acesta a arătat, de asemenea, capacitatea socului de a consolida răspunsul imun cu niveluri mai ridicate de anticorpi în sânge. Se crede că inhibă capacitatea unui virus de a penetra celulele sănătoase şi de a proteja celulele cu antioxidanţi puternici. Socul a arătat de asemenea că inhibă replicarea în patru tulpini a virusilor de tip herpes reducând infecţiile cu tulpini HIV.

ceaiCeaiul verde

Flavanoidele din ceaiul verde s-au demonstrat că luptă împotriva infecţiilor virale, prin prevenirea intrării viruşilor în celula gazdă inhibând replicarea.

extractExtractul din Frunze de măsline verzi

Deși sunt necesare studii clinice, extractul din frunze de măsline verzi s-a demonstrat că inhibă replicarea viruşilor. Într-un studiu, 115 din 119 pacienţi au avut o recuperare completă și rapidă de la infecţii ale tractului respirator în timp ce 120 din 172 au avut o recuperare completă și rapidă de infecţii ale pielii de tip viral, cum ar fi herpesul.

sunatoareSunătoarea

Sunătoarea s-a dovedit a fi eficientă împotriva gripei, herpesului simplex, și HIV.

Amintiți-vă că cea mai bună apărare este atacul. O alimentaţie sănătoasă bazată pe alimente dense nutritive, exercită o acţiune benefică asupra sistemului limfatic ajutând sistemul imunitar, oferindu-vă un somn de bună calitate construind-vă astfel un sistem imunitar puternic, sănătos. Un sistem imunitar puternic va lupta cu viruşii fără să ştim.

Carmen Vranițani