[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Plante care ajută la scădereatensiunii arteriale

   ceai

Tensiunea arterială ridicată este o stare deosebit de periculoasă pentru sănătate. Cunoscută sub numele de hipertensiune arterială, de multe ori nu dă nici un simptom,  așa că o persoană ar puteasă nu dea semne că suferă de aceasta, până când nu merge pentru un control de rutină la medicul de familie.

Unele dintre medicamentele care sunt de obicei prescrise pentru această condiție pot avea efecte secundare, care sunt neplăcute, afectând asfel calitatea vieții individului. Următoarele plante vă pot reduce tensiunea arterială în mod rapid:

 

ginkgo-biloba

Ginkgo biloba

Înconformitate cu Universitateadin Maryland Medical Center (UMMC), Ginkgo biloba ar putea fi responsabil pentru subțierea sângelui și dilatarea vaselor de sânge, ceea ce face ca sângele să circule  mai ușor. În plus, Ginkgo biloba este, de asemenea, bogat în antioxidanţi, terpenoide și flavonoide, substanțe care au dovedit că reduc tensiunea arterială, contribuind la îmbunătățirea sănătăți iinimii.

 

paducel

Păducelul

Manualul Farmaciei verzi promovează beneficiile pentru sănătate a acestei plante. Folosit ca adjuvant în o serie de boli, păducelul ajută la sprijinirea stării generale de sănătate a sistemului cardiovascular prin consolidarea pereților inimii, acţionând ca tonic. Păducelul poate fi de asemenea folosit pentru a reduce tensiunea arterială. Cu toatea cestea, autorii spun că trebuie uzat cu prudenţă, sub supravegherea unui medic atunci când se suferă de această afecţiune pe timp îndelungat.

Iarba-sarpelui

Iarba şarpelui (rauwolfia serpentina)

Iarba şarpelui a fost folosită de ani de zile ca medicament tradițional pentru a trata o serie de boli legate de inimă. Aceasta este utilizată pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, în timp ce scade tensiunea arterială. Această plantăconţine un nivel ridicat de rezerpina, un alcaloid puternic, care ajută la reglarea funcţiei cardiace. Este deosebit de utilă atunci când hipertensiunea arterială sau alte probleme cardiace sunt rezultatul anxietăţii declanşate de stres.

usturoi

Usturoiul

Deși nu mai este folosit ca în trecut, usturoiul este, de departe unul dintre mai eficente şi puternice ierburi. Cunoscut de multă vreme pentru contribuţia într-o serie de scopuri medicinale, de multe ori beneficiile sale nu sunt încă cunoscute. Recent, cercetarea realizată de Universitatea din Berlin a făcut cunoscută conexiunea dintre usturoi și eliminarea nanoplăcilor. Nanoplaque este o substanță care se poate depune pe pereţii celulelor, ducând la colmatarea arterelor și care în final duce la o afecțiune numită ateroscleroză. Usturoiul poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge, scăderea colesterolulu iși la ameliorarea hipertensiunii arteriale.

Pentru acei oameni care au un istoric familial de hipertensiune arterială, sau care doresc să se asigure că hipertensiunea este sub control, ar trebui să adauge ierburile de mai sus înalimentaţia lor.

 

Carmen Vraniţani